Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ok, jó lesz, mivel tartozom?

000000000

valóban, ha hallos lenne, az 4 láb, nem 3 :)

PSoft

Örülök hogy...
Megszabadítottál pár kacatomtól!:))
[#nevetes1]

000000000

Köszönöm,
új életre kel néhány vak-és látó javára... küldök majd fotot ha kész lesz...

s7manbs8

Van valami szétszedett billentyűzeted ? Vagy hogy gondoltad egyáltalán miben akarnád használni ?

000000000

http://www.imgserv.com/images/2015/10/29/VQiNrCPI.jpg" border=0>
nem, ezek újak, pc billentyűzet paneljéhez akartam kötni, a mátrixban adott helyekre...

000000000

volt ezekből kontaktusos, azt simám beköthetném, de ezt nem

s7manbs8

Azt értem, de mi a  gondod ? Hogy melyik billentyű melyik kivezetésekre van csatolva azt keresed ?

000000000

nemnem. azt tudom. milyen áramkör kell hogy a kontakus helyett hallos a panel bemenetén

s7manbs8

A Hall, kontaktus, az nem zárja rövidre a két vezetéket ? Vagy miért olyat vettél, láttál valami rajzot hozzá azért ?

s7manbs8

Azt gondolom egy FET-tel meg lehet oldani, és az rövidre zárja a Drain Source pontokat, cska megfelelően kell bekötni, meg táp is kell hozzá lehet független, bár ha tudja az ember a mátrix melyik pontja pozití negatív akkor lehet nem kell plusz hozzá semmi, a PC billentyűből is lehet venni a tápot hozzá, na olyen rajtzot nem láttam, de egy műszerrel lehet ki lehet deríteni a mátrix melyik vezetékei kapnak pozitív feszt a másik csoport, meg open collectoros valamiként kinyit.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Egy elég amatőr kérdéssel fordulok hozzátok, még pedig, hogy a léptetőmotor vezetékeit megszeretném toldani, de ezt még is hogy kell szakszerűen kivitelezni?
Eddig más téren úgy szoktam, hogy simán összeforrasztom és zsugorcsővet húzok rá és kész. De itt gondolom máshogy kéne neki ugrani. Ebben szeretnék segítséget kérni tőletek.

keri

Miért kéne bonyolítani? Nem mikrohullámú technika ez.
Simán összeforrasztod, és zsugorcsövet rá.
Esetleg ha igényed van rá, a bonthatóság miatt, akkor valamilyen, motor áramnak megfelelő csatlakozót is használhatsz.
Pl a D-sub csatlakozók alapból 5A/pin elviselnek kényelmesen, és egy 9 pólusú csatlakozón kényelmesen veheted duplájára is a vezetékenkénti érintkezők számát.

Persze vannak ipari csatlakozók is jó pénzért.

niu7vyvp0

NEm is rossz ötlet ez a csatlakozós téma, nem tudom miért de erre nem gondoltam :)
köszi :)