Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Minden kéménytől függetlenül állítom hogy egy gázkeverék spontán szétválása entrópia csökkenéssel járna ezért a második főtételbe ütközne, így ez lehetetlen.

000000000

nem válik szét nyugodj meg... a fajsúlykülönbség okozná...
amúgy meg könnyűbúvár vagyok, (nem is annyira: 80 kg)
de nem rázom a palackotvagymit egész idő alatt...

remrendes

50kN? 8.8-as M8-as csavar nem is bir annyit szerintem.

3kvyw653f

sziasztok! segítséget kérnék! vannak eladó hőmérőim,de nem tudok képet feltenni,valaki feltenné nekem? Köszi!

ANTAL GÁBOR

A = 33mm2  Szigma = 1515 N/ mm2   szerintem elszakad .. Kp = 54mm3   Tau = 185N/mm2   elvileg kibírja ... ( 6.5 ös magátmérővel számoltam )  Az ellentmondás oka az élesmenetű  csavar meghúzásakor nem lehet a surlódásmentes  eset összefüggésével számolni ( F = 2*pi*M / e )   . Az alapkérdésre nem tudom a választ. Egy tipp:  Az alap lehajlási képletben a geometria és az erő mellett a rugalmassági modulus szerepel . Ha annak az értéke  függ az anyag  belső feszültség állapotától ( előfeszítés )  akkor más lesz a lehajlás, ha nem akkor  változatlan . Az ötlet gondolom a vasbetongerendák előfeszített vasalásából származik .  Szerintem ott a terhelés hatására ott szintén alakváltozik a gerenda csakhogy akkor éppen kiegyenesedik ami előnyös

svejk

Ez valóban annyi lenne, de egy 8.8-as csavar szakítószilárdsága 6,5 mm magmérettel számolva csak 26 kN, a folyáshatára meg csak 21 kN.

No persze én nem is erre gondoltam először, hanem arra hogy milyen keret az ami közt meg akarod feszíteni és elbír 5 tonnát?

Csuhás

A "Próba topik - a képek és linkelések "begyakorlásához" :)" leírt módszert már próbáltad?

Magam a megfelelőre (600*400) átméretezett képet felrakom a cnc tárba majd megnyitva a címsorból kimásolom a kép linkjét és a hozzászólás kép beszúrásához bemásolom ( Figyelve hogy töröljem a forum által felajánlott http kezdetet )

3kvyw653f

zozo

" Hogy lehet egy kéményt fordítva építeni? "

Ez tök eccerű'. Ásni kell egy mély gödröt, aztán kifordítani [#eplus2]

robroy007

hol lehet fogazott szíj hajtásokat  fogazott kerekek stb stb 3D-ben letölteni inventorhoz?

Devecz Miklós

Ezekből esetleg lehet csemegézni:
http://www.yeggi.com/q/pulley/" TARGET=_fnew>pulley

robroy007

pedig a trimix palackokat merülés előtt fel szokás rázni erősen ajánlott, ha nem utolsó merülésre készül az ember
valamiért a tárolt palackok gáz összetétel vizsgálatánál felrázás nélkül a műszer igencsak kevés oxigént mutat!!!!
a nitroxot nem kell rázni de mérni szükséges

Devecz Miklós

"©robroy007" neked ment a válasz.

robroy007

a kulcsszó is óriási segítség volt  

köszönöm