Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Lehet hogy rosszul fogalmaztam de ugyanazon fogszámú keréken a lánc kisebb vagy nagyobb átmérőn futva NEM térhet el az áttétel. Feszülhet a lánc, vagy laza lehet, és csak az első fogak kapaszkodnak, de pl. két egyforma fogszámú keréknek akkor is azonos lesz a fordulatszám ha az egyik kerék már kopott, a másikat pedig pár tizeddel nagyobbra gyártották.

7ribea2ss

A cserélhető lapkák a vídiához hasonló porkohászati termékek? Ha igen akkor azok is forraszthatók?

KoLa

Szia! igen, forraszthatóak!ha sárga akkor köszörüld le róla a bevonatot utána futja a sárgaréz,ugyan ez vonatkozik a túl sima felületű szürke lapkákra is,ha nem akarja az igazságot!

7ribea2ss

Köszönöm. Van egy kis esztergám, 8 mm-es kés fér a késtartóba. Vannak késszáraim és két szürke lapkám. Kifogom próbálni a forrasztást.

svejk

Vajon kiderül mi volt a szíjhajtással a probléma.
Nagyon kíváncsi vagyok már, mi lehetett a buktató szinte egyzserre két különböző fórumtársunknál.

KoLa

Azt még, meg is kell majd köszörülni!

000000000

Lehet az a tény áll fent mint a Harmonic drive-nál
Nem egyezik a fogprofil és szépen odébb masszírozódik egy foggal.
Nekem ilyen gondom még soha nem volt mert egy helyről rendeltem a kerekeket és a szíjat is.

mex

Túl nagy reményt azért ne fűzz hozzá, közel sem lesz olyan a forrasztás minősége mint egy normál "vídíás" késlapkánál. Túlzottan nem szabad felmelegíteni,már a sötétvörös szín is sok, nem fog futni rajta, csak egyes részein terül. Ezüstforasz viszont jól nedvesíti.

Dakota25

Részemről egyértelműsödött a helyzet.
Valóban nem ugrált át a szíj a fogakon - gyakorlatilag be sem lépett.
A nagy áttételi arány és a pici hajtókerék azt eredményezte, hogy a szíj fogai a rövid kapcsolódási íven tulajdonképpen összezártak, a fogak tetején futottak. az átugrások nem voltak érezhetőek, markánsak. Tulajdonképp dörzshajtás valósult meg. Közben találtam megfelelő fogprofilú kereket. Csere.
A matematika újra működik a boszorkányság rovására.

KoLa

Vészmadár!Ne vedd el a kedvét,mint ahogy írtam meg kell köszörülni a felületet és akkor befutja a sárgaréz!

Dakota25

...és köszönet a kőagyúan elcsúszott -mindenáron megoldást kereső- gondolatmenetemet helyretenni igyekezőknek!

mex

Túl vagyok néhány lapka forrasztásán, azért írom :) Csak mikor hoztak néhány kiló kopott lapkát, akkor hirtelen mindenre azokat akartuk használni,és bizony rá kellett jönni, hogy nem egyszerű minden esetben a forrasztása.

robroy007

Azonos fogszám de más középátmérő  

Pl kompenzált fogaskerék, nem standard osztókör méret  

Gyors példa : lada szamara verseny váltó, utolsó fogaskerék 3 féle fogszámú lehet pályához igazitva  
Tengelytáv azonos, fogszám különböző, osztókör változott a kapcsolódási pont eltolódás miatt  

A szíj is képes annyit torzulni szerintem, h némi átmérő különbbséget ugrás nélkül elviseljen, de az áttétel mégse pontos

8tb3g52n

Előbb utóbb ki fog derülni, azonban most az ÁFA bevallás határideje erősen közeleg, nincs időm a kitérőkre. Az eszterga a 40/20-al kifogástalanul  műxik. Dakota25! Nem ez volt a helyzet, a szíj teljesen ráfeküdt a szíjtárcsára. Ez biztos.

s2k5ycubj

Kaptam ilyen forrasztott kést,rendes lapkát forrasztott rá az ember. Persze lecsiszolta a bevonatot a forrasztás helyén. A lapkacserét már nem szerettem volna,inkább elajándékoztam. De miért nem veszel 8mm-es lapkás készletet? A kis esztergához vettem és a nagyon használom... Kell hozzá venni jó lapkát,mert amit adtak hozzá az elég rövid életű volt. Még alu lapkám is van hozzá.