Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

8tb3g52n

Lehet, hogy mégsem megyek a Dunának, inkább a tenger felé veszem az utat. Ui: lecseréltük a mégegyszer mondom T516 fogas kereket egy T5 20 fogasra az imént. Az eredmény meglepő, a forgácsolt átmérők halálpontosak lettek.  Erre varrjatok gombot.

Sz.József

A T5 40-es De átmérője? (62.85?)

Sz.József

8tb3g52n

ANTAL GÁBOR

szia ! szerintem rosszul emlékszel a profileltolt fogazatnál a gördülőkörök átmérője tér el az elemi gördölőkör átmérőjétől . Extrém profileltoással azt is meg lehet csinálni hogy azonos tengelytávon eltérő fogszámú kerekek kapcsolódjanak egy kerékhez. (  Pl : K +K tipúsú bolygómű 20 ill 21 fogú napkereke kapcsolódik egy széles pl 15 fogú  bolygókerékhez  ( persze a gördülőkörök másak )

jani300

Mint írtam lehet marhaság :)
Nagyjából emlékszem hol olvastam , de most nincs időm visszakeresni .
A bolygókerekes hajtóműre emlékszem , itt volt róla szó és érdekes is .

svejk

Az EMU160-as feltérképezésénél én is pislogtam párat a Nortonnál az azonos tengelyeken levő 40/60 - 36/63 - 54/55 - 50/50 fogszámarányokon.

Aztán amikor lett gépkönyv ott írták is, hogy ezek kompenzált kerekek.

ANTAL GÁBOR

de a harmadikat elírtad (ott már túl nagy a fogszámösszeg )

ANTAL GÁBOR

Rájöttem a megoldásra : fordítva volt a szíj föltéve ( a gyengébbek kedvéért a hátoldala feküdt a tárcsákon ) [#nevetes2][#nevetes2]

iiidyyiy3

Akkor kép már sose lesz?

jani300

Pedig szerintem én láttam ezt a kis gépet mikor még csak készült .A ceruzahegyezőt amiről most volt szó . Élőben hobby cnc marót is csak ott láttam :)
 És nem nyilatkoznak mi is volt végül a hiba :)
Így hogy aludjak ?

svejk

Valóban, 44/55 a helyes.

hostya

svejk

Így jön ki egyszerűen a 1:1,5 - 1:1,75 - 1:1,25 és az 1:1 áttétel.

svejk

Azért, mert úgy csicsássabban néz ki. :)