Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Béni

Ezt nem kellett volna ... :)

8tb3g52n

A keréken a felirat: 16T5 szóval 5mm. De majd a Duna megoldja....

Sz.József

Végül is milyen profilt használtok?
3M, 5M Vagy...?

mex

jani300

Ne dobd a Dunába :) Derüljön már ki mi a hiba , biztos tanulságos lesz .

Rabb Ferenc

Igazad van! Sötétben, hídról, hátrafelé dobjad! Nehogy valaki megtalálja, és még használni akarja valamire ezt a matematikai csodát [#vigyor2]

Egyújabbgépépítő

Elmézést valóban komolytalan volt a megjegyzésem.
Nem tud az áttétel változni, legfeljebb az egyik keréken "kényelmetlenül" fekszik a szíj.

Sz.József

Elkéstem a kérdéssel...
A 40-es felirata is "hivatalos", (40T5?)
Valamint a szíj felirata?

Dakota25

Minden tiszteletem őszinte kifejezése mellett is igen. Persze ez egybe kell essen a fogszámarány által kifejezett áttétellel. Hacsak...
Mi van abban az esetben, ha változik a fog mérete egy áttételen belül? Az egyik keréken más az egy foghoz tartozó, kerületen mért elmozdulás nagysága, mint a másikon?
A szíj rugalmas, minimális mérethibákat le tud követni.
Persze a fogszám arány így is állandó, csak az értéke módosítandó a nem egyező méretű fogak miatt. Másképpen: nem egész szám a fogak száma.

mex

A fogak aránya változatlan, de az áttétel nem a tervezett :)

iiidyyiy3

http://www.imgserv.com/" TARGET=_fnew>Tegyél már fel nekünk néhány képet erről a hajtásról. Olyan nincs, hogy minden jó, és mégse jó.

jani300

Nekem rémlik valami midha olvastam volna olyat hogy profileltolással készített fogaskerekeknél nem a fogszám arányában van az áttétel .
Akkor furcsállottam , és az is lehet hogy marhaság .

8tb3g52n

A T5 katalógusban a De átmérő 24.60, a mért De átmérő 24.60 mm, az 1/5" katalógusban 16 fogas DE méret nem hasonlit az enyémre. Szóval ez egy T5 15 fogas, amit 2,5 áttételre terveztem, és ha a 40üet elosztom 16-al pont 2.5 lesz az eredmény.

Béni

Látom, be akartok valakit ugratni. [#nyes]

mex

Mostmár megyek én is a Dunának (vagy afelé)...