Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

szf

PSoft

pvmyc6p5

Üdv mindenkinek!
Nem éppen cnc-s téma,de hátha tud valaki segíteni.
Adott egy beton emelő kampó,amit régóta gyártunk,de a vevő ,új szabályozásra hivatkozva,kérné a kampók bevizsgálását.
Első körben repedésvizsgálatnak kell alávetni a kampót,főleg a hegesztésnél fontos,ezután egy statikus emeléspróbát kell vele elvégezni,2500 kg-al.
Mindkét vizsgálatról,darabonként kell bizonyítvány,jegyzőkönyv,a sorszámok alapján.
Ha van ötlete valakinek szívesen venném,vagy céget ajánlanátok akik ezt el tudnák végezni,akár külön külön is.Köszönöm.

sasi

Az ilyen vizsgálatokat a NAT által akkreditált laborok végezhetik el.
Célszerű lenne olyat találni, aki minden előírt vizsgálatot el tud rajta végezni, illetve akkreditált rá.

http://nat.hu/adatbazis/index.php" TARGET=_fnew>A NAT weblapján tudsz keresgélni a laboratóriumok között.

Emelő gépek vizsgálatával foglalkozó labort kellene keresni.
A hegesztés vizsgálatára mi is akkreditáltak vagyunk, de a terhelési próbára nem.

pvmyc6p5

Nagyon köszönöm a segítséget !
Ez a vizsgálat sorozat ,valószínűleg csak azért kell,hogy ne legyen a gyártás pénzügyileg rentábilis nálunk.
10 éve gyártom ezeket az emelő kampókat,és a több ezer darab után,1 darab sem törött,vagy szakadt el.
Ráadásul az emelő szemet sem kellett eddig hegeszteni,simán melegen be lett hajtva oszt jónapot.Sőt így még a hegesztés miatti repedések esélye is ki volt zárva.
Bár tudom mire megy ki az egész....

000000000

Tisztelt programozásban jártas fórumtársak a segítségeteket szeretném kérni egy olyan probléma megoldásában amihez az én tudásom sajnos már kevés.Vettem egy Emco Mill PC 55-ös marót egy Sinumeric 820M-es vezérléssel ami olyan dolgot produkál amit még életemben nem láttam.A gondok a nullpont eltolásnál kezdődnek.Felvettem a munkadarab nullpontot elmentettem a 54-es maszk alá,megcsináltam a szerszámhossz korrekciót (ezt is elmentettem).A programírásnál behívom a nullponteltolást (G54)idáig minden rendben is van,rá is áll a szerszám a munkadarab nullpontra. A következő lépésnél lejjebb szeretnék kerülni a Z tengelyen 1 mm-t (N...G1 Z-1)ekkor elindul a gép csak a Z tengelyen felfelé és felveszi a gépinulla pontot és onnan számolja vissza a -1 mm-t.Ha valakinek lenne ezzel kapcsolatban ötlete,hogy miért van ez kérem ossza meg velem.Előre is köszönöm.

svejk

Elég egy topicba beírni, olvastuk, most valószínű nincs olyan kolléga online aki tudna segíteni, türelmes legyél.

sanka74

Szia! A suliban is egy ilyen gép van, csak éppen fanuc 21 vezérléssel. Milyen koordináta rendszerben mozogsz? Nem lehet hogy ezzel lesz a gond?

000000000

köszi a kiigazítást....Nem tudtam,hogy melyik topicba tegyem.Segítség is kéne,béna is vagyok a G kódokhoz is van köze:-)

000000000

Helló,Abszolút méretmegadást szoktam használni.(G90)
Ma kipróbáltam inkrementális módban is (G91) érdekes módon így teljesen rendben van.

fakukac

Üdv Urak!
Meg tudná mondani valaki, hogy mekkora a súlya egy 120mm átmérőjű 600mm hosszú alumínium rúdnak?
Előre is köszönöm!

wa76ftbim

Ha a számításaim nem csalnak akkor 6104,16 g. Ami kismértékben függ az alumínium összetételétől.

s2k5ycubj

Segítség,béna vagyok!!!
Vagy inkább nem vagyok veréb?
Na erre várok választ.
Felkértek egy faipari marógép építésére. A munkaterület:3200x2200x200mm. A tervezés az nagy részben az enyém,kivitelezni a megrendelő telephelyén kéne. Tehát minden anyagot ő vesz,a váz hegesztés utáni marását is ő intézi,szállítással. De a többi kivitelezés,élesztés,beállítás,vezérlés,táppal rám vár. És itt jött a vitás pont 300 vagy 400+áfa. Szerinte ez elfogadhatatlanul drága.
Ja és a rengeteg forgácsolt alkatrészt kéne gyártanom hozzá,forgó golyós anya tartó csapágyházzal. szimeringgel,orsóvég rögzítő,stb. A felhasznált minden anyagot a megrendelő vesz.Szerintetek is sok az ár?

ywrxkjjky

fakukac

Akkor most 6104,16 g, vagy  18.661 kg?
[#confused]