Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

8tb3g52n

ha a meghajtó fogas szíjtárcsát kézzel 25 x körbeforgattuk (pontosan jelre állitva) a meghajtott többet ment mint 10 fordulat, a sietése ~170 fok. Ez hogyan lehetséges? A kisérletet többször is is megismételtük ugyanúgy viselkedett az áttétel.

svejk

Kérd csak meg a szomszédot, apukát, gyereket, hogy számolja már meg azoknak a kerekeknek a fogait még vagy ötször.
Amíg kézzel tekerve nem jön ki a 25/10 fordulat addig igencsak kár volt szkópot elővenni.

mex

Nem átugrik, hanem közönséges meghajtótárcsaként viselkedik (miután a fogak tetejére feszült). Ekkor már viszont áttételmódosító lehet a dolog, méghozzá gyorsító.

PSoft

"Észrevétlenül" csak két tényező együttes meglétekor ugorhat át a szíj.

-1.Nincs bekapcsolva a hallókészüléked.
-2.A szemüveged is a homlokodra van tolva.
[#vigyor2]

mex

Alighanem csak arról van szó,hogy a fogasszíj nem fekszik bele a meghajtó bordáskerékbe rendesen, és (a fogak mintha ott sem lennének)   a két oldali perem adja át a nyomatékot.

8tb3g52n

mivel más nem jutott az eszünkbe, ezt is megcsináltuk, a szomszéd általános oskolás kölke is pontosan 40 ill. 16 fogat számolt. Komolyan, ennyiszer átszámolva nem tévedhetünk minden alkalommal.

8tb3g52n

sajnos a szij pontosan passzol a keréken, meg is van feszitve megfelelően.

Egyújabbgépépítő

Nem lehet hogy az egyik fogasszíjtárcsa metrikus a másik meg colos osztású.

8tb3g52n

el  vagyok keseredve, végső bánatomban a Dunának megyek, vagy meglátogatom a Nagaokát...

mex

Konkrétan a meghajtó fogastárcsát kellene megvizsgálni.

ANTAL GÁBOR

Olvasván ezt a szíjas dolgot, bizisten megijedtem : bekapcsoltam a cnc sített Tosomat amin  a hosszánon van  egy mágnessszalagos DRO ( Svejk féle ) 2.5 század a felbontása  
 A vezérorsóra  fogasszíjjal hajtok rá . Az áttétel  2.7  körüli   A vezérorsó sem metrikus 6.35 ös az emelkedése Így a Mach ben egy végtelen tizedes tört a step/ unit ( Kb 155 ) . Kivettem a holtjátékot a vezérorsónál és 200 mm t programoztam a Machban .  Többször lemértem a valóságban megtett utat . Mindíg 2.5 századon belül volt.  HTD 5M a szíj. A kis kerék természetesen szélesebb mint a szíj ( a kiskeréken van oldaltárcsa ) A nagy kerék is szélesebb ott nincs tárcsa .. Ez sokak szemében egy fusi megoldás ( nem golyósorsó !!) de semmi problémám nincs vele .  Valami nagy gebasz lehet Roveréknál  

000000000

Ez nem számít az áttétel szempontjából, csak a fogszám arány.

nffab2gnr

Várj a Dunával viszek egy 20 fogas kereket,cseréljük le szerintem jó lesz.

korbendallas

Próbáld meg teljes lépésre állítani a motorvezérlőt féllépés helyett

mex

Tibor! Tételezzük fel, hogy a hajtó fogazott kerék 1/5" osztású (5.08mm). Ez a kerék vígan viszi az 5mm osztású fogasszíjat,és a lényeg: foganként 5.08mm-el. Ezt az elmozdulást közvetíti a megadott fogszám áttétellel az orsóra. Így jöhet létre az a 170°-os túlforgás.