Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Béni

Így van. A bevonatot el kell távolítani róla és máris forrasztható a szokásos módon. (Borax használata nem hátrány.)
A bevonat nélküli minőségek alkalmasabbak egyébként a köszörülésre is.

jani300

Akkor érdemes szórakozni vele ?
Nekem is van egy marék kopott lapkám kipróbálnám .
Nem én koptattam el ,persze :)

Béni

Ha valamikor idén is összefutunk, tudok adni egy marék bevonat nélküli lapkát, amit jól lehet forrasztani és köszörülni is.
16x16x6 mm a mérete. Ha félbevágod, két késbe is jó lesz. :)
(KoLa már kapott belőle, de nem tudom használta e.)

Béni

Egy kollégám "kidolgozta" az ívhegesztéses technikát. Még beszúró lapkákkal is sikerei vannak,pedig azok nem túl nagy darabok.
(Bevonat ott már nem akadály.)

jani300

Gyorsacélból szeletelt darabokat ,bázikus pálcával én is hegesztettem már késszárhoz .
Kevesebbet kell köszörülni . Jók lettek .
De a leendő él helye satuba volt fogva hogy ne melegedjen fel .

guliver83

Kaptam egy jó barátomtól egy vezérlőt és szeretném kipróbálni, de nem nagyon értem hogy mit hogyan is kell.
Egy DC szervó lenne rákötve amin egy 500-as enkoder tárcsa van E240 szervóról van szó.

http://www.nrc.com.tw/CAT/Dunkermotoren/RS.BGE/RS200.pdf" TARGET=_fnew>Dunkermotoren RS200

Hogy tudok ezen fordulatot állítani vagy PC ről lehet e szabályozni, de a lényeg, hogy egy potival tudjam a fordulatot állítani.

svejk

Ez megnyugtató, köszönöm, hogy megnézted!

svejk

Basszus ne kezd te is! [#nevetes1]

A kompenzált fogaskerék épp azért kompenzált, hogy azonos tengelytávon meg tudják változtatni a fogak számainak az arányát, és itt is továbbra is a fogak aránya fogja megadni az áttételt.

Béni tudományosan is levezette hogy miért nem tud a fogazott szíj áttétele megváltozni.

svejk

Meg lesz nálad is az ok, de oké azt az adóbevállalást még ki bírjuk várni. :)

Bencze András

A kivonatos leírás szerint potival tudod szabályozni és az enkódert is tudja fogadni. Bekötési rajz nélkül nem fog menni a próba. Gondolom az enkóderbeállítás juperes. Az is szükséges.

guliver83

Azt hogy mi van rajta azt egy jumperrel lehet állítani vagy Tacho vagy enkoder.
Az enkoder A-B bekötöm és még kellene neki a +5V 100mA output is? Ezt nem értem.

Bencze András

Keríts bekötést hozzá, utána megbeszéljük.

guliver83

Semmi más nincs csak az adatlap.

Bencze András

Ja ott van ráfestve a bekötés csak nehezen olvasható. Igen a hajtásnak is kell segédfesz. 5 vagy 12 V. Próbáld 5 V-al, az enkódernek is az kell. Ebből tudsz levenni a potinak is próbára. (nem fogja teljesen kivezérelni) A rámpát inkább tedd nagyobbra nehogy a ballaszt (fékchopper) túlterhelődjön. A potik elnevezése azt hiszem egyértelmű. Az IxR elvileg zárt hurokban nem játszik. Sok sikert!

7ribea2ss

Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat Ezüsttel és boraxal fogom forrasztani a lapkákat.