Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

cxmcdtrx

Jól értelmezted, erre gondoltam, köszönöm szépen!
[#worship]

cxmcdtrx

A keresésre nekem is a guglis megoldás rémlett, így már összeáll a dolog, köszönöm!

k0iuitfzy

Ok, azt megköszönném!

se6a9e636

Sziasztok.Azt szeretném megtudni,hogy milyen vezérlő kell mondjuk egy ipari áramú lángvágó géphez.A gépnek megvan X,Y,Z tengelye motorok is vannak.Csak a vezérlő kellene.

keri

Motor meghajtók kellenek, az a motortól függ hogy  milyen.
Erre mehet egy mozgásvezérlő. Ez lehet Mach3, LinuxCNC, vagy az UCCNC, esetleg valami gyári szoftver.
Általában PCről üzemeltetjük ezt, de lehet betenni a printerportos csatolás  helyett egy hardveres mozgásvezérlőt, ezeknek pontosabb az időzítése, és gyorsabbak. Sajnos ahány szoftver annyi féle van, de cserébe nem drágák 10-20ezer forintból megvannak és általában USB-n kommunikálnak, ez főleg azért jó mert az új gépeken nincs párhuzamos port.

Aztán kell egy CAM szoftver ami előállítja a G kódot adott géphez.

Nem olyan bonyolult mint hangzik, de nem olyan egyszerű ahogy azt elképzelted. Nincs olyan hogy "vezérlő lángvágóhoz"

se6a9e636

Szia!Ezt értem leginkább arra voltam kíváncsi,hogy mivel ipari árammal kell,hogy működjön így a motorok is ilyen áramot használnak a főnököm szerint.Erre kérdezem,hogy van-e olyan tipikus vezérlő hozzá,mint pl:V-Type piros mondjuk.De köszönöm a segítséget.

VViktor

Szia. Mi például az Msd-et használtuk tökéletesen működnek. A Klavionál már van olyan vezérlő is ami 220V-al működik,ha jól tudom.
És Mach3 hajtja a gépet.

2nbj3n5m

Ilyenkor miért nem gondolkozunk egy egyszerü Dos-os programmba. Corelba megrajzolja és a Hpgl ,vagy Dxf -fel kivágja a kivánt munkadarabot.Tudtommal az iparba sem G-codot esznek a plazmavágó gépek.
Mfg. Száraz János ( Janko )

se6a9e636

Igen igazad van csak nem én határozom meg a progit hozzá.Hanem a góré.

se6a9e636

Egy linket be tudnál rakni erről?

VViktor

Mi a Wrykrys programmal generáltuk a g-kódot a láng,plazma vágó géphez.
Igaz ez usb kulcsos,de megéri az árát.
Autocaddal készült a rajz.

se6a9e636

Köszönöm mindenkinek a segítséget,már értem a dolgot.

csakyt

Kérlek, segítsetek nekem, hogy az alábbi vezérlőkhöz milyen tápegység kell, ha mind a három vezérlő egyenként egy MST340B02.-es 6.6A.-os motort hajt meg. Köszi a segítséget.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Miért van az hogy az LPT kártya kiakad Win7 alatt, de ha átdugom Xp-re akkor minden gond nélkül megy, mit lehetne tenni?
Köszönöm