Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

A Sasi által említett 27 HRC-vel nagyon jól lehet dolgozni, és mégis szívósabb mintha a C45 alapban biliacél tulajdonságait használná fel az ember. Mostanában egyszerűbb lemezalakító- formázó szerszámokat készítek így C45-ből, nagyolom- nemesítem- majd forgácsolom. Valóban nem az alaptulajdonságokkal, de jól megmunkálható lesz az anyag.  

keri

Mach hogy számolja az előtolást?
Azt neked kell megadni F értékkel előtte.

Én pl menetet vágtam forgatóval. 0,5mm-es menet 20mm hosszon. 20/0,5 az 40 fordulat, azaz 14400°
Ehhez 60RPM-es fordulatot akartam, tehát 60*360=21600

A Gkód így nézett ki:
F 21600
G1 Z20 A14400

A végén meg kiemeltem és visszaküldtem:
G0 X-1
G0 Z0 A0

Bár az G0 A0-val vigyázz mert nekem pl azt csinálja hogy befordul 0 pozícióba a forgató a legrövidebb úton, de a DRO-t nem nullázza hanem a valós elforduláson hagyja, ezt én külön makróból oldottam meg, hogy ne kelljen G1 paranccsal teljesen visszapörgetni.

etc77f5nr

Az oké, hogy így kiszámolod, de a mach3 akkor is összehangolja az A és a Z tengelyt. A Z tengelynek nem állítottál be előtolást külön és az A nak külön. Az oké, hogy 60rpmen akarod ahhoz nyilván ekkora előtolás kell. Mondjuk legyen egy sima spirál forma, akkor mindegy milyen előtolással csinálod, a mach3 az uthosszból számol. Pl  
F2000
G1 X100A360

vagy

F4000
G1 X100A360 az eredmény ugyanaz lesz nyilván, viszont mindkét tengelyt felgyorsítja arányosan.

etc77f5nr

Ha te F21600 helyett F3400at írsz be, az eredmény ugyanaz a menet lesz, mivel az úthossz megegyezik minden tengelyen, csak kicsit tovább kávézhatsz.

etc77f5nr

A számolást úgy értettem, hogy te megadsz X előtolást, akkor a tengelyekre áttétel szerint fog "számolni", tehát az előtolás az lényegében bután fogalmazva azt fogja meghatározni, hogy mennyi idő alatt lesz kész. Tehát Janko az előtolást a gépedhez állítsd be a többit a mach3 megoldja.

2nbj3n5m

Köszönöm a segitséget.

2nbj3n5m

Köszönöm a segitséget

jani300

Szilárdtest relé vezérlésével kapcsolatban kérnék segítséget . A vezérlő körében van áramkorlátozás ? Vagy azt nekem kell megoldani ? Egy 24 volt DC sínre szerelhető kapcs táppal vezérelném .

Szalai György

Bizony, ha az van ráírva, hogy 3-32VDC akkor azt 3-tól 32V-ig bármekkora egyenfeszültségről kapcsoltathatod. A Led áramának beállítását megoldja magának belül.

hostya

Ha a szilárdtest relé bemenetére az van írva hogy: pl.3-30V DC, akkor a 24V DC-t simán rákötheted.

jani300

Köszönöm a válaszokat !

robokacsa

milyen SSD-t kell vennem a laptopba, hogy házi körülmények között kicserélhessem, van valami szabványa [#help]
samsung laptop NP300 E5C

bznc93pf5

sziasztok

tudna-e valaki a képen látható egység elektronikai bekötésében segíteni?
természetesem kifizetem.

http://www.imgserv.com/images/2014/11/06/IxDUR2sdP.jpg" border=0>

etc77f5nr

Elvileg ugyanaz mint egy HDD csatlakozásra és méretre is. Nézz képeket google-ben.

smalla

semmi extra, standard 2,5"os SSD diszket kell vegyél, mindegyik belemegy. Ha javasolhatok akkor vegyél Intel vagy Samsung SSD-t azokkal nem fürdesz be, hogy esetleg nem éri el egy normál hdd sebességét sem.