Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

k0iuitfzy

Köszi az észrevételt.

jani300

És köszönöm a helyesbítést !

k0iuitfzy

Ahogy jani300 írta, a "bizonyos fordulat határok között igen", itt az 50Hz-re célzott, itt érné el a 2850/min fordulatot. Jól értelmezem?

jani300

Arra céloztam hogy nem nullától végtelenig szabályozható . Simán hálózatra kötve forog 2850/min-t . Ettől lefele és felfele tudsz eltérni a frekvencia változtatásával . A lehetséges  százalékos eltérést az 50Hz-tól nem tudom megmondani . Azt már többször hangsúlyozták itt hogy a motor nyomatéka ugyan megmarad , lefele szabályozáskor ,de ez teljesítmény vesztést eredményez . Rengeteg infó van itt erről ,persze nem egy csokorban :)  Az apríték égetős fórumon írtak nemrég az alapokról a témában .

jani300

k0iuitfzy

Köszi!
Nekem nagyon tanulságos volt.
Még "építeni" is tudnék ilyet, nekem elég lenne kb 60Hz-ig is.

v2vhwz32z

Van két új valószínűleg 20 fokos [#nevetes1] gravírtűm. Általában 30 fokosakat használok, de találtam ezt a két hegyesebbet, mindenfajta csomagolás/paraméterek nélkül a fiókban.
Szerintetek mekkora lehet a hegyén a lapított rész? Tudom, nagyon hülye kérdés.. Az Izsó Misi féle 30 fokosaknak 0.2mm szokott lenni a lapított rész (átmérőben, ugye??), légyszi javítsatok ki, ha nagyságrendeket tévedek! Béni fórumtársunk Dotg programját szeretném kipróbálni (http://dotg.weebly.com/) de létfontosságú lesz a rasztertávolság megadásánál a hegy átmérője! Persze kísérleteznem így is - úgy is kell majd [#buck]

ncw4w5nca

Lehet hogy nem jól értelmezem, De ha nem erre gondoltál akkor bocs:) Az adott oldal címét: http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1154355576 kiegészíted a hozzászólás számával #23607, csak simán mögé másolod http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1154355576#23607 A kiegészített címet a hozzászólás ablak alján  [url] ikonra kattintva bemásolod, és a felugró szövegmezőbe beírod a kívánt szöveget A mi kiemelten fog megjelenni    Így

ncw4w5nca

Sajnos keresni nem egyszerű:(
Sziszifuszi munkával, vagy ha szerencséd van a google is ki szokta dobni ha kifejezésekre keresel rá Pl: hobby CNC Fórum Üdv hobbistákok! egy új tag szeretne regisztrálni ( © Rasiel   2014. okt. 08. 20:53 | Válasz | #23592)Nekem szokott működni:)

svejk

A kereséshez ezt üssétek be a gooogle keresőbe:

site:sgforum.hu hobbycncforum keresett szó  

VighLajos

azannyaaa!
Működik!
[#wave][#nevetes1]

k0iuitfzy

Tiszteletem!

Még anno 2009.-ben volt itt egy "Kisfeszültségű 3 fázisú aszinkronmotorokhoz" című fórumrész. Akkiroban felrakta Egyújabbgépépítő kolléga az egyik saját frekvenciaváltó komplett doksiját.
Nincs meg váletlenül ez valakinek?
Esetleg Egyújabbgépépítő kollégának van újabb vezriója?  

Jó hétvégét mindenkinek!
Lóránt

000000000

Anno lementettem a hozzá tartozó dokumentumokat. Valahol a másik gépen valamelyik meghajtón elvileg még meg kellene lennie. Majd utána keresek, ha közelemben lesz a gép.

000000000