Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

k0iuitfzy

Szia!

Köszi a segítséget!
Mutatok egy kis érdekességet.

http://www.youtube.com/watch?v=FuwFlW3n_3E

MIKRO ESZTREGA és kellékei.
Lóri

pvmyc6p5

Üdv a szakiknak!
Nem kifejezetten cnc-s téma ,de hátha tud valaki érdemben segíteni.
Adott egy vörösfenyő oszlop,kb600 mm átmérőjű,4000mm hosszú,ami egy beton talapzatra lesz ültetve állítva,és a "talp"részén be szeretnék ültetni belé 4db 35-40 mm átmérőjű menetes szárat,kb 1000mm hosszan,amivel felállításkor be lehet állítani a függőt.
A kérdés az lenne ,hogy tudtok -e olyan ragasztót amivel ez stabilan ,biztonságosan kivitelezhető.Köszönöm

vjanos

Áhh... nagy kezem van, nem szeretem az ilyen mütyürkéket... [#nyes]

guliver83

Szép napot mindenkinek!
Van olyan fogasszíjtárcsa, (szíj) méretező program, ahol be lehet írni a tárcsa méretét fog profilját és a két tengely közötti távolságot és kiszámolja, hogy milyen méretű szíj kel hozzá?

s5f8tmfv3

VighLajos

sasi

Látom, élénk érdeklődés nyilvánul meg a szálkeresztet vetítő lézer iránt.
Arra lennék kíváncsi, hogyan lehet ezt jól használni.  
Gondolok itt arra, hogy az élesség állításánál fordul a szálkereszt is, ezért azt csak egyszer célszerű beállítani, majd rögzíteni. Ez viszont csak meghatározott Z magasságnál lesz éles és használható, ez viszont engem zavar.  
[#conf]

Csuhás

Talán azért vesznek néhányan két vonal lézert mert azzal a Z iránytól független lehet a metszéspont helye. A szálkereszt ott használható ahol a szerszám helyére van befogva a lézer.

cptMcLane

A Z irány álló része is megoldás lehet, ahol a lézer nem mozdul Z irányba...

ce2s84jij

Én is pont erre gondoltam. A szálkereszt lézert is lehet valamilyen szög alatt rögzíteni, hogy bevilágítson a szerszám középpontjához. Mérni úgyis a "home"-olt Z-nél szokás. Megmunkálás közben meg úgysem kell, hogy be legyen kapcsolva.

VighLajos

Így igaz!
Oszlopos fúrógépre nem tehető a kereszt-lézer, mert elmászik a szálkereszt. Hacsak nem a fúró helyére fogja be a dolgozó.

sasi

A Z tengely állórésze jó megoldás lehet, habár nálam a marómotor tengelyétől ez 100 mm-rel hátrább van.
Most a lézer Y irányban, a marómotor tengelyvonalában, X irányban pedig -40 mm-nél van. Ha nem kel precíz pozicionálás, akkor jól alkalmazható, csupán annyi a kényelmetlenség, hogy csak meghatározott Z pozícióban éles a vonal.

cptMcLane

ebben az esetben, ha a munkadarab felületén élesre állítasz és pozicionálsz, akár elforduló kereszttel is, akkor csak a mach3 ban kell hátrébb állnod 100-al....

cptMcLane

persze, ha y irányban tengelyben van rögzítve a lézer

LittleSV

De miért nem lehet a maró motor mellé egy kitűntetett helyre feltenni a  kereszt lézert, mondjuk safe Z vagy Z home pozícióra fókuszálni,  és auotamtikus offsetet beállítani. Amikor az X0,Y0 pozíciót felvesszük, az offset értékkel fog automatikusan pozícióba állni?