Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

https://www.youtube.com/watch?v=d1h3mpoVXpE" TARGET=_fnew>Itt egy video ami pont ezt demonstrálja.

vjanos

A http://powerbelt.hu/products/at5" TARGET=_fnew>Powerbelt honlapján is van ilyesmi, ha választasz egy profilt, utána van "Fogasszíj hossz és tengelytáv számítás"

cptMcLane

de lehet, többmegoldásos feladvány...

svejk

Én ezt a http://www.brecoflex.com/index.php?CATID=9&SCATID=67" TARGET=_fnew>Breco-t szoktam használni.
Több kerék is behelyezhető, ez nagy segítség feszítőgörgőnél, vagy pl. Omega hajtásnál.
Hátránya, hogy csak online megy, de ma már ez nem olyan vészes.

ywathzay

Szerintem sehogy. Én hagyományos marógépre vettem, nagy öröm volt mikor kézhez kaptam, majd egy óra múlva kidobtam a kukába. A pontossága csapnivaló (szerintem). Kb annyira volt pontos mintha a központfúró hegyével szemre simán ráállok adott pontra. Amint a Vjanos által linkelt videón is látszik, legalább 2-3mm szélesek a vonalak ott is, na ha ezzel belövi egy bepontozott furat közepét, megemelem a kalapom. Ha az élkeresés a lényeg, és onnan veszünk referenciát, akkor szerintem egy sípoló élkereső sokkal jobban megéri, annak nem kell forognia ahhoz hogy jelezzen, és tuti a végeredmény.  

sufnituning

[#eljen][#eljen][#eljen]

torrente

Sziasztok,
Nem teljesen cnc, de kapcsolódik. A forrasztásaim fél év után elporladnak, egyszerűen letörik a vezeték vége. Forrasztáshoz forrasztóolajat használok. Régebben ezzel a problémával nem találkoztam,de ez most rendesen szivat... Mi lehet a rossz? vezeték, ón, forraztóolaj? Köszönöm!

VighLajos

Nekem gérfűrészgéprere kell. Bekapcsolva maradt az eredeti, é -szerintem- kiégett elemcsere után sem működik.
[#rinya]

VighLajos

akad a billentyű. Korrigálva:

...és -szerintem- kiégett, elemcsere után sem működik.

000000000

Szép napot kívánok!  
A bazi nagy csavarok beragasztásához epoxy gyantát ajánlok. Odaát a novia kft tud tanácsot adni, melyik típus lenne  

000000000

megfelelő. Itthon (a felvidéken), a "Chs epoxy 1200"-at használnám.

tiggersoft

Egy kép sok mindent elárulna...
A vezetéket látatlanban is kizárnám. Az ón, forrasztó olaj vagy nedves/savas környezet is tönkre teheti a forrasztást.

s2k5ycubj

Találkoztam olyan,vezetéknek látszó tárggyal,ami valójában rézzel futtatott vas huzal volt és elrozsdásodva elporladt... Csak egyszer sikerült ilyen "minőségi" árnyékolt kábelt vennem,de szerintem azóta is gyártják és árulják. És első ránézésre pont olyan,mint a tiszta réz,csak egy kicsit ridegebb. Mostanában mindenhol "csodákat" látni a különböző szuper termékekben.

pvmyc6p5

Köszönöm az infót,megkérdezem az ajánlott cégtől !
Üdv Szabolcs

sasi

Szervusz Szabolcs!
 Én eltúlzottnak vélem a 35-40 m-es átmérőjű csavarok alkalmazását.
 Az oszlopod 800 kilónál nem lehet több, sőt feltételezem, hogy a fölösleg lefaragásra került...
 Elegendő lenne 22-es betonacél, melynek a folyáshatára – legrosszabb esetben is 9.000 kg körül van, tehát ebből négy darab rendesen túlméretezettnek tűnik.
 A betonacélok egyik végére menetet lehet vágni, a rögzítés és beállítás céljára.
 A ragasztást Mester szilikon tömítő ragasztóra bíznám. Ha 1000 mm mélyen fúrod a fába a betonvasat, az 690 négyzetcentiméter felületű. Szilárdsági adatokat nem ismerek a szilikon ragasztóról, viszont tapasztalatom alapján úgy vélem megfelelő lenne erre a célra. Rugalmas, és jól tapad a fémhez, fához.