Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Véletlenül nem kapcsoló-üzemü dologról van szó. Aktív időmben a kis kalapsinre pattintható 10-02W-os tápokat végig kellett forrasztani ólmos (szörnyüség) cinnel, egészen a trafóig. Úgy vettem észre, mintha "ónpestist" kaptak volna, azaz megfeketedett a forrasztás a huzal körül, akár ki is lehetett húzni. Ólmos immunis. Egy kis TV-m hálózati részét is végig kelett forrasztani ugyanígy.

pvmyc6p5

Szia sasi !
Köszönöm a véleményt,remélem is ,hogy kellően túlméretezett a csavarom,mer az előző leírásból kihagytam véletlenül,hogy az oszlop tetejére fog még felkerülni ,egy 3 méter fesztávú kovácsoltvas turulmadár ,ami még kb 6 mázsa lesz.
Nekem igazából a csavarok,menetes szár,illetve bárminemű acélcsavar használata mellett a biztonságos beragasztáshoz használható anyag a kérdéses ,de kértem pár cégtől ajánlatot,valamire csak kilyukadok.
Főleg a hatalmas erőkar,illetve szélterhelés miatt akarom többszörösen is inkább túlbiztosítani ,hogy évtizedekig bírja.

sasi

Így már érthetőbb a feladat, én fából faragott szoborra gondoltam.

http://www.loctite.hu/szerkezeti-ragasztas-szilikonok-5431.htm" TARGET=_fnew>Itt biztosan találsz a feladathoz megfelelő ragasztót.

s2k5ycubj

Lehet,hogy hülye kérdés,de mi lenne,ha menetet vágnál a fába ragasztó helyett? Láttam már ilyet és a sok D-s menethossz miatt nem a menet fog kiszakadni.

TROMF22

Már ne vedd akadékoskodásnak, de amit a két bejegyzésben (#23539, 23569) írtál, egyáltalán nem a „próba-szerencse” kategória.  Valószínűsítem, hogy közterületi felállításról van szó.
Így viszont fokozott a felelősséged. Az oszlop bekötésen kívül a beton alaptömb mérete, tömege, a talajviszonyok is nagyon fontos tényezők. És szerintem valamilyen abroncsozás is nagyon kellene az oszlop alsó szakaszába. A Turul rögzítéséről nem is beszélve.
Itt minden részletnek egy statikus alapos méretezésén kell alapulnia. Nem neked kell kitalálni.
[#nemtudom]

grekon

Heli .  
Megèrtve miről van szo èn is a fa  menetelèsèt javasolnàm ( egyeseket nagyon szèpen lehet ;  nem egy fiokba vàgtam menetet a kihullo huzogomb helyett  ) .  
Vadiuj menetfuro kell ( jo lenne plusszos vagy a menetet kell esztergàn minuszosra vàgni mert a fa rugalmas ès nem lehet betekerni ) .
M22 vagy M24 megfelelne a cèlra min 12 db .
 Ha jo a menet ( akàr rèszben is ) ès sikerul 300-400 mm mèlyen betekerni tobbet tart bàrmilyen ragacsnàl ( ami a fa nedvesedèse , tàgulàsa hatàsàra könnyen elengedhet ) .  
Persze igy is kell a ragacs a rozsda megelőzésère ( de csak akkor ha màr kiprobàltàtok hogy be lehet e tekerni !!! )  
Sok sikert !

TROMF22

Németh Szabolcs legalább érzi a probléma súlyát...
" nem egy fiokba vàgtam menetet a kihullo huzogomb helyett "
Miért éppen M22 (?), M24 és miért éppen 12 db.
Látnok vagy?

pvmyc6p5

Mindenkinek köszönöm a javaslatait !
Elsőre nem írtam le teljes részletességgel ,hogy miért is akarok én fába menetesszárat ragasztani,gondoltam csak csinált már ilyet valaki.Csatolok egy képet ,az arányok láttatása végett,igaz ezen a hevenyészett papírmodellen,még csak 3,5 méter az oszlop hossza,átmérője pedig 500mm.A madár is kisebb egy kicsit a modellen,mint ami készül jelenleg,igaz ez elhanyagolhatóan nagyobb.
A fa menetelésére én is gondoltam,ha rendesen ki tudom vitelezni,meg is csinálom ,a ragasztással kiegészítve.
A statikai tervezést a költséghatékonyság miatt,mivel a városnak nincs rá pénze, én csináltam,alap szinten, amennyire nekem megy ,a végleges terveket átnézetem egy profi statikussal is ,biztos ami biztos.Aúgy az egész munka részemről "ajándék"a városomnak,pusztán az anyagokat biztosítja a város.
A beton alapot szintén én terveztem hozzá ,pusztán a látványelemek,pl díszkő,kőfaragó részek nem az én munkáim lesznek.
Az oszlop vasalva is lesz,150x15 ös laposvassal ,a talpon,kb 1 méterrel felette ,és a tetején is ahova a madár lesz ültetve,melegen ,"zsugorkötéssel" felhelyezve ,mint annó a kocsikerék abroncsozást csinálták.

TROMF22

No így már kerekebb a dolog.
Látszik, hogy nem vagy egy hübelebalázs alkat.
Az abroncsozás, hagyományos kivitelezéssel szükséges és korrekt megoldás.
A rengeteg munkád és az önzetlen felajánlásod mellé viszont a város (önkormányzat) igazán hozzá tehetné egy felelős statikus közreműködésének költségét. Téged pedig mentesítenének a felállítással kapcsolatos terhek alól.
Egyébként szerintem nekik kellene legjobban tudni, hogy egy ilyen akciónak dokumentációs, engedélyezési követelményei is vannak, aminek legfontosabb része egy aláírt statikai terv.

Sok sikert a munkádhoz!
[#integet2]

ANTAL GÁBOR

Pár hónapja kaptam egy ( azóta elfelejtett ) cégtől egy primitív PLC ről egy adatlapot . Néhány bemenet néhány kimenet és viszonylag lassú . Sajnos elkallódott az infó. A lényeg hogy olcsó (és számlás )volt  a dolog . Ki tud segíteni?    Egy bekapcsolási és egy kikapcsolási késleltetés valamint egy tár beírást ill törlést kellene csinálnom néhány bemeneti paraméter( 3 db ) függvényében.  Úgy emlékszem hogy 15e alatt volt

Révész Richárd

Nincs ráírva semmi a PLC-re?
Típus, márka?

ANTAL GÁBOR

Azóta megtaláltam : Allen Bradley  Micro 820  
Az ár tetszik ,és tudja is azt amit szeretnék Már csak egy kis segítség kellene a programozáshoz  

ANTAL GÁBOR

Nézegettem a honlapodat  és próbáltalak a megadott számon de vasárnap van ... Ment egy levél

Bicska

Minden tiszteletem a tied, de azért vicces, hogy ezek szerint felétek milyen könnyelmű az önkormányzat. Máshol egy kis ideiglenes rendezvény esetére is komoly engedélyeztetés kell, látványterv stb stb... Itt meg csak úgy folyik a "do it yourself" :) Mindenesetre nagyon szépnek ígérkezik a dolog. A turult is helyi mester "adományozza"?

pvmyc6p5

Nekem azt mondták az önkormányzatnál,hogy nem kell engedélyeztetniük,mert nem "az a kategória".
A "do it yourself" meg már csak azért is van rám bízva ,mert sok dolgot készítettem már a városnak,és tudják ,hogy nem lesz "gagyi" amit készitek. Amúgy a famunka egy helyi asztalosmester munkálya ,én "csak "a vasalatokat csinálom hozzá,+ a beton vasalatait,tervezését,és a turul madarat kovácsolom rá,az az igazi "ajándékom" :)