Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

000000000

A 12év így is szép kor ráadásul már akkor sem volt tökéletes.

000000000

12éve memória efektusba esett és azóta úgy van.

hostya

Ez lemaradt..
Őszinte részvétem a Festool-al kapcsolatban :((

Nekem ez a fúró-csavarozóm van, és nem szeretném kidobni csak azért mert az akkuja  tönkrement.
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Bosch%20aksi/DSCF5892.JPG" border=0>
Persze azt is tudom hogy az ilyen akkumulátoros cuccoknál, (telefon,fényképező,fúró-csavarozó, stb...) az akkumulátor a leggyengébb láncszem. :(
Egy új akku pótlása majdnem egy új gép árába kerül, ezért szeretném minél olcsóbban megúszni az akku cserét.

ra8nsmk6w

Ezt azért irtam le mert a gépet nem is igazán használom. Van úgy, hogy két hónapig sem. Tehát ha erre emlékezne már régen elpusztult volna, de ő még élni akar és ez figyelemre méltó. Hozhattam volna negativ példát is egy neves gyártó kinai akkupackjairól.

keri

Mondjuk elég nagy genyóság ennyit elkérni ezekért, mert pl http://www.futarmotorosbolt.hu/product_info.php?products_id=4233" TARGET=_fnew>Jóval nagyobb kapacitású LiPo akku is olcsóbb már.

KBalázs

A 10C kisütôáram nem valami acélos, LiPo akkuhoz képest. De persze az is 52 Amper [#alien] üzemszerûen akár, ez tíz éve még a sci-fi kategóriája volt.  
(nekem is van két ilyen csoda itthon, döbbenetes paramétereket tudnak)

hostya

Bocsánat, de kicsit(nagyon) eltértünk a tárgytól..
Engem hidegen hagy az a tény, hogy van a "piacon" olyan LiPo akku amit én a fúró-csavarozómhoz NEM tudok használni..

svejk

És miért nem?
A régi akkukat kidobod, beleapplikálod a LiPo-t és a ezentúl a LiPo saját töltőjét használod.

Egy hátránya lesz, megváltozik a gép súlypontja, de ezt némi vassal kompenzálhatod.

Balgaság lenne NiCd akkukat venni...
Mivel kifutó fajta nagy valószínűséggel egy raktárban álltak már több éve, tehát nem fogja a gyári paramétereket hozni.
Ha meg akkufelújítónál garanciával veszed akkor meg 15 ezer alatt nem áll meg.

Egyébként mosolyogva olvastam a teló töltésről írottakat.
De egyben csodállak is ha ez tényleg így van, mert akkor Te egy nagyon nyugodt kiegyensúlyozott ember vagy, akit még nem ért el a mai világ felgyorsulása.

svejk

De ha nincs ínyedre a LiPo, akkor legalább NiMH-t vegyél.
Ehhez ilyen kis vacak, adapteres 14 órás töltő van ugye?

ANTAL GÁBOR

Pont akkuvásárláson töröm a fejem ( Litium ion ) Mindent elolvastam sőt labortápról műszerrel kontrollálva fel is töltöttem egy cellát. Megismerkedtem a védelmi egységekkel  a töltés metodikájával .   Csak egy kérdés maradt amire nem találtam meg a választ : Konkrétan a "C" érték .  Elöször is van dimenzója ? Vagy egy dimenzió nélküli valami?   Milyen összefüggésben van az akku amperóra kapacitásával illetve a pillanatnyi ( maximált )  kisütőárammal ?  A C értéke befolyásolja  az áramgenerátoros töltés áramát ?

KBalázs

A C egy viszonyszám, az akku kapacitása*C a max üzemi áram amit bír tartósan. Megadnak még túlterhelésre (pl. 10sec) is néha adatot így. A töltőáramra nincs hatással, az jellemzően 1C.
Pl. 1C 1200mAh akkunál 1200mA stb.

Bicska

Nekem ugyan ilyen gépem van, én is agyalok az akkupakk felújtáson egy ideje, ráadásul lítium-oson, hiszen az újakban is ez van (persze azok teljesen más akku-kialakításúak is) Esetleg van valamilyen infótok a töltő átalakításról/építésről, én szívesen hallanám!? Ha mást nem (mert pl nem éri meg) a régi töltőbe beleaplikálok valahogy egy gyári elektronikát.

keri

Pont azért linkeltem ezt, mert ez kényelmesen meghajtaná a fúródat.
Ráadásul ez könnyebb.
Én beleraknám.
Az eredetivel egyező akkuért csak azért kérhetnek el ennyit, mert megveszik, de momentán rajtam nem fognak meggazdagodni.
Nekem egy drága  
http://www.shop.servintrade.eu/dcd780c2_akkus_furo_csavarozo_12755?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link" TARGET=_fnew>Dewalt-om van, de ennél már csak az akku drágább. 2db akku hozzá többe kerül mint a linkelt koffer mindennel együtt, viszont már kitaláltam hogy ~10ezer forintból új és jó akkut tudok belerakni a műanyag dobozba.