Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

És a nullát, földet hogy méred ki, hogy melyik melyik? Nullához és földhöz képest is jelez a műszer.

Szalai György

Annak miért nem mindegy, hogy a fázis vagy a nulla vezetőt szakítja meg?

6rk75uezn

A föld megvan hogy melyik,csak a másik kettő közül nem tudni melyik a fázis és melyik a 0.

6rk75uezn

Nem mindegy neki.http://heilmann.hu/Olasz-homerseklet-szabalyozo-felkerek-kallantyus-2" TARGET=_fnew>Szabályzó
A képen látod hogy van N az az Neutral oda megy a 0 és az L pedig a fázis,igy a fázist kapcsolgatja ki.Nem tudom baj lenne-e ha forditva kötném be de ha már rajzolva van akkor helyesen akarom bekötni.

Csuhás

Áramkör szempontjából mindegy hogy a fázist vagy a nullát szakítod meg. Mégis a fázist célszerű megszakítani hogy kikapcsolt állapotban minél kevesebb részen legyen életveszélyes feszültség.
( Vigyázz nehogy úgy járj mint az egyszeri bácsika akinek ásott kútjába feltört a termálvíz, és csak a villanyszámlát meglátva derült ki hogy nem jó a búvárszivattyún felcserélni a fázist és a védőföldet. )  

6rk75uezn

Igen igen,én is erre gondoltam!!

6rk75uezn

Bocsi,a válasz-ra katt lemaradt.

000000000

Na ezért vagy bátor!
(tudatlan)

Révész Richárd

Ennek tök mindegy, hogy hova kerül a fázis és a nulla.
Mind a kettőt szakítja.

jani300

Ez biztos ? A kétáramkörös az nem marad kikapcsolva ha túlfűt ?

6rk75uezn

Nem nem,a hőfokszabályzó része csak egy szálat szakit,a hőkorlátozó része szakitja mindkét szálat!!

6rk75uezn

Karasz András,bocsi de itt mindenki próbál segiteni csak te irogatsz ilyeneket hogy bátor és tudatlan vagyok.SEMMI szükség itt a fórumon ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokra,vegyél példát magadon kivül mindenki próbál segiteni.Ha segitségre nem vagy méltó akkor ne irogass!!

000000000

Azért nagyszerű, hogy fórumon tanulunk villanyt szerelni!
Fő a biztonság!

jani300

Abba gondolj bele hogy van aki nem is kérdez .
Csak magabiztos önbizalommal csinálja :)

Szalai György

Ha a jelölésnek megfelelő bekötésre törekszel, az szerintem dicséretes.
Ki tudhatja, ki és hogyan nyúl bele legközelebb. Milyen szabályokat nem vesz majd figyelembe és milyen jelöléseket vesz készpénznek. Egyre több az önjelölt szakember, ma már mindenki mindenhez ért. Vagy azt hiszi.
Ne miattad legyen baj később.