Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

msas

A  "CE" jelölés két dolgot jelenhet Conformite Européene,  Valamint China Export A kinai gyártók ezzel tévesztik meg az európai vevőt.egyébként a fogadó ország kereskedelmi felügyeleti szerveitől függ, hogy forgalomba kerülhet- e ilyen "ipari hulladék"

VighLajos

[#nevetes1]
Én már cseréltem, pontosabban az aljzatot dobtam el, és a szerelt dugvillás kábel végére raktam egy lengőaljat.
Meglepett a színkavalkád, egyetlen ötletem maradt, az ohmmérő.

000000000

Nyilván, ha van egy sárga zöld rózsaszín összeállítás akkor mérünk.
Fekete kék pirosnál nem tételezzük fel az idiótaságot.

svejk

No de pont neked kellene legjobban hangoztatni, hogy ha van is Z/S AKKOR is mérünk.

w0hgtwf3w

Ha nem cserélem a dugvillát (mert ugye akkor látom azt ami volt) hanem csak lógnak a kábelvégek, akkor mindig mérek !!
Nagyon orosz rulett (a mai globális gyártásban) a színekre hagyatkozni, de mindenkinek szíve rajta.
De semmiképpen se írjuk le nyilvános helyen, a rossz szokások mindig ragadósabbak mint a helyes megoldások !

fakukac

Üdv Urak!  

Szedett már szét valaki E1N fő orsót?  
Hogyan kellene kiszedni?  
Előre is köszönöm!

hostya

Az E1N gépkönyve szerint így:
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Eszterga/E1N%20f%f5ors%f3%20kiszerel%e9s.jpg" border=0>

A fenti szövegben hivatkozások vannak a különböző alkatrészek tételszámaira, amelyek a lenti képen NEM EGYEZNEK meg..!! (ilyen a gépkönyv.. sajnos)
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Eszterga/E1N%20f%f5ors%f3.jpg" border=0>
Ezt a képet csak azért tettem fel hogy lásd a főorsó beépítését, ha nincs gépkönyved.

fakukac

Istenkirály vagy!
Köszönöm!
Nem is gondoltam rá, hogy ez is benne van... [#fejvakaras]

hostya

Na ja..
A gépkönyv nem porfogónak van a géphez.. (ha van)
Egy ilyen "akció" előtt illik minimum átlapozni.. :))

000000000

Sziasztok, tud valaki olyan 2D színdiagramot, vagy kalkulátort, ami a koordináták alapján kikeveri a színt?

000000000

pisti73

000000000

Majdnem: egy "matricának" meg van adva az x és y színkoordinátája. Azt a színt szeretném megtalálni, összehasonlítani egy valamilyen .RGB, CYK, PANTON, (RAL) skálán

fakukac

Ez így igaz...
kerestem én a könyvben, de mivel a robbantott ábra a 15.oldalon van, és nem ott van hozzá a leírás, átsiklottam fölötte..

most, hogy szét szedtem, a 32.oldalon meg is találtam a leírást is...

Lényeg, hogy sikerült szét szedni, így már ki tudom cserélni a törött fogaskereket, és ha már szét van szedve, ki cserélem a csapágyakat is...

még egyszer köszönöm a segítséget! [#worship][#eljen]

hostya

Vannak új csapágyaid hozzá?
Engem is érdekelne a beszerzési forrás, na meg az ára is..
Nem akarom elvenni a kedved a csapágycserétől, de egy ilyen siklócsapágy csere, és annak a beállítása, sokkal körülményesebb mint a gördülő társaiké.
Egy siklócsapágy csere a főorsón úgy az igazi, ha a főorsó adott felületei újra vannak köszörülve.(futás pontosan!!)
A csapágy furatát pedig a megváltozott(köszörült) átmérőhöz kell kialakítani.