Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

csakyt

Én a pótméternél két szélső lábainál szakadást látok.  Az direkt van?

csakyt

smalla

És tényleg szakadás van ott a kép tanúsága alapján, sajnos a ketyere nincsen nálam, hogy ellenőrizzem. A gépet hiányosan vettem, persze egy szó sem volt arról, hogy emellett még rossz is. Nem tudom ki mit gányolt eddig bele, de úgy látom mindent 2x le kell ellenőrizni. Akkor első körben összekötöm a poti lábait, aztán meglátom mi fog kisülni belőle. (remélem nem szó szerint :))

000000000

Végső esetben forraszd ki az IC-t, hátha alatta a panelra van írva a típusa. Ha jól látom pár kondi értéke is fel van tüntetve, mintha a dióda és ellenállás alatt is lenne típus, érték.
Próba cseresznye.

csakyt

Óvatosan azzal a forrasztással, mert lehet, a poti alatt megy el a huzagolás. Lehet, hogy tudatosan van elvágva, így előbb ellenőrizd a poti lábait, hogy hova mennek.

csakyt

Biztosan nincs az  IC alatt az IC típusa feltüntetve, hiszen akkor értelmetlenség lenne ledörzsölni az IC.-ről a típust. Akkor szokták ledörzsölni, ha valami olycsó egyszerű ÍC.-ről van szó. Elmvileg koppintás védelem végett, de ha az ember letudja rajzolni a kapcsolást, akkor kideríthető, hogy milyen IC az. De általában az időzitő IC.-ket szokták így megcsinálni.

svejk

Ránézésre TDA1085 lett volna a tippem, de nem jó a lábkiosztás. :(
A 22uF-os kondi lábai tudod a tápfeszt mérni.

svejk

Nem kommersz IC.
A 10 és 11 a tápfesz 16-os a kimenet a gate-re. tehát nem műveleti erősítő és nem is logikai IC.

svejk

Szinkron bemenet a 15-ös láb.
Mérd meg azt a buszma R1 18kohmos ellenállást a tápágban.  
Normál körülmények közt annak melegednie kell, ha nem szakadt.

Bencze András

Csak tipp: enkóder 500-as felbontású, 5V-os vonalmeghajtós, 8 pólusú a motor és Renco gyártmány az enkóder.

csakyt

Én azért megmérném az R8 és az R9.-et. Nem véletlen van lepattanva róla a kerámia bevonat

svejk

Akkor kakukk lenne a TRIAC-nak is.

e83grvi22

Nem tudom segít e de nekem is volt hasonló problémám és a güde szervizben nagyon rendesek voltak .
bontott alkatrészt küldtek potom pénzért nem volt érdemes kínlódni vele..
a listából úgy látom neked a 049-es alkatrész kell.
Egy telefont megér nem ?...
http://www2.szerszamaneten.hu/leirasok/40533_h.PDF

e83grvi22

ja és érdemes a potit megvizsgálni mert volt hogy minden jó volt csak az nem és ezért nem ment egy hasonló eszköz.

csakyt

Miért lenne kakukk a triak? De ha kakukk a triak, akkor is nyitott állapotban lenne, így állandóan 100%.-on menne.Vagyis az Drain és a Source zárlatba lenne