Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

smalla

R9 en 0,2 ohmot mérek
A szakadás valószínűleg gyári, mert a poti alatt el van vezetve.
R1 en 19ohm, ami igazából r10. R1 a kisebb mellette.
Poti működni látszik.

smalla

Már beszéltem velük, egyedül fűrészlapjuk van. :(

smalla

Nem tudom, hogy a triakon mit kell mérni, az 1,3 lábán ott a 230v a 2es kimenetin meg 18volt van. Úgy nyit a triak, hogy lehúzom a 3mast 0ra vagy hogyan működik ez?

smalla

Feszültség alatt az r10 melegszik szépen.

csakyt

smalla

csakyt

a középső lábra teszel valamilyen feszültséget, ennek a feszültség másik ágát egy fogyasztó egyik ágára, majd a fogyasztó másik ágát pedig az 1-es lábra kötöd. (ez  lehet akár 12V.-is) ha jó a triak, akkor még nem szabadnia máködnie. De javasolt ezt  valami kisebb táppal meghajtani. Akkor fog beindulni, ha a középső (2) lábat és a (3) lábat rövidre zárod.

Rabb Ferenc

Lehet, hogy örökre beindul a triak, de az örök vadászmezők felé. 12V áramkorlát nélküli gyújtás egy kicsit soknak tűnik a katalógus 5-50mA ajánlott gyújtóáramához képest.

csakyt

nem fog attól tönkre menni, mert nem fél órára kell összezárni a lábakat, csak ellenőrzésre. Amúgy ha 220.-as feszültséget vezérel vele, akár azzal is kipróbálhatja. Én közel 30 éve így próbálom őket. Csak a beindításhoz kell. Összeérinti és amint bekapcsolt, le is kapcsolja róla. Nem fog az tönkre menni.. De ha már eleve az a rossz, akkor  úgy is látni fogja, mert a G nélkül is záródni fog.

55xuwevre

Segítsetek bekötni! A motor rendben.http://kepfeltoltes.hu/view/141130/mod_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

e7c897sd8

http://kepfeltoltes.hu/view/141130/mod_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

smalla

Én nem vagyok elég bátor ehhez :), a 230v az mégiscsak 230V, ha leverem a biztit, nyavajogni fog a család :) Ahogy elnéztem ez nem túl drága alkatrész, lehet veszek egy újat és azon lemérem, hogy mit is kellene mérnem. Minden esetre gyanús, hogy az egyes és 3-mas lábán is ott van a 230v, a 2-esen meg mégsem jön ki semmi (~20v)

000000000

Úgy érzem, nem nagyon vagy otthon a villanyban!
Még mielőtt baj nem ér, inkább add fel!

smalla

gyengeárammal elbohóckodok, de a 230v tól már bajom eshet :), attól félek :)

csakyt

biztosan jól kötitek be? a 2.-es láb az a 230 bemenet.