Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

smalla

Hát így volt, amikor szétszedtem a gépet, de nem én voltam az első, de ha a 2-es középső az bemenet, akkor bizonyára rosszul van :) Este kipróbálom.

csakyt

azért ha nem értesz az elektrónikához, szerencsésebb lenne ha kiforrasztanád és egy 9V.-os ellemmel próbálnád ki. Nem lenne jó ha valamit rosszul csinálnál.  

csakyt

ha van műszered, akkor mérjél dióda állásban értéket az 1-3 láb között és az 1-2 lábak között. Hol, milyen érték van?

smalla

úgy emlékszem, hogy 1-3 között olyan 4-500 ohm, 1-2, illetve 2-3 között diódaként működik, egyik irányba szakadás, másik irányba nagy ellenállás, de este majd ezt is kimérem, mert az emlékeim megbízhatatlanok :|

000000000

Ha nem boldogulsz a BTA12 bemérésével, szívesen segítek. Ha jól emlékszem, közel vagyunk egymáshoz, mintha egy kerületben élnénk.
Mutatok egy IGBT-s motorvezérlőt (max. 3 kW-os kefés motort kezel), ha érdekel, ma már illene a triak-tirisztor technikát kiváltani korszerűbb megoldásra.

smalla

az adatlapomon a kerület, ami  sorrendben a 3. leszen. :)
De ma este megpróbálom kivágni pamutbojt rétegelt lapját, ha eljutok a gépemig, s esetleg holnap megnézhetjük, ha nem jutok vele dűlőre.

Révész Richárd

Estét az Uraknak!
Van egy kis gondom.
Adott egy fogaskerék ami fogaslécen jön megy.
Hajtóműves motor lesz a hajtás frekiváltóval.
A kérdés az, hogy milyen áttételű hajtómű kel ahhoz, hogy 0,2-1,2 m/min sebességet tudjak kicsalni belőle úgy, hogy a frekiváltó nem mehet 20Hz alá.
Előre is köszönöm.

Devecz Miklós

Mennyi az osztókör átmérő?

Révész Richárd

smalla

Kiszereltem a triakot, 1-3 között 44ohmot mérek. Máshol szakadás minden irányban. Gyanúsan nem ezt kellene mérnem szerintem. Vélemény?

Devecz Miklós

A kimenő fordulatodnak 1,6324 és 9,7942 fodrd/perc közé kell esnie.

Devecz Miklós

Révész Richárd

Köszönöm.
Be tudnál tenni egy képletet ami alapján kiszámoltad?
Olyan fű vagyok hozzá mint a harangöntéshez:)

Devecz Miklós

n (ford/perc) = v (m/perc) / D (mm) / Pi * 1000

(remélem nem írtam el)

Révész Richárd