Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Beszerelés után mérd meg hány Nm forgatónyomaték kell a jó és a görbe szakaszon a forgatáshoz.

etc77f5nr

Lonewolf féle sonzeboz 1.95Nm-es motorokat használok. A mozgatott tömeg kézzel húzva 1kg környékén van :) Nem hiszem, hogy Nm-ekről lehet itt beszélni :) Puding próbája.. :) Kiderül veszít e lépést avagy sem. Felteszek majd egy órát írok egy oda-vissza programot és járatom, hogy bemelegedjen a motor és kiderüljön, veszít e lépést vagy nem. Bár 1 lépés 5mm emelkedésnél nem sok 1/2 mikrolépéssel. 0.0125mm ha jól számolok.

pistikeid

Sziasztok tudja valaki hogy autocad-ben hogy lehet a bekezdéses szöveget vektorossá tenni?
Üdv

svejk

Pedig a forgatónyomaték mértékegysége a Nm, még ha az 0,1 is. :)

Szóval arra akartalak rávezetni, hogy ha mondjuk 20%-al nehezebb forgatni a görbe részen mint a rendesen akkor hagyd az egyengetéssel járó vesződséget, főleg ha ez a nyomatéknövekedés csak kis része a teljes mozgatáshoz szükségesnek.

De egyébként az igaz, hogy pont itt a kis gépeknél van jelentősége minden veszteségnek.

eivmhrm04

Nem tudja valaki hol lehet letölteni a Hyvision mv155ub érintőképernyős monitor meghajtóját ?  
Köszönöm

Bencze András

Mesterek, létezik olyan, hogy motoros kapunyitó legyengül, és nem húzza fel a kaput? Rugós feszítés ok. Kis segítséggel felment, lefele nem volt baj. Próbáltam újratanítani,de gyakorlatilag használhatatlan lett. Most felfele tolja a motorba a 2-2,5A-t de lefele 0,7A csak. Így be sem tud csukni. Ja Sommer követte el. Panel egészségesnek tűnik. Mi lehet a baj?  

etc77f5nr

Próbáltad a motort lekötni és direktbe megtáplálni, hogy úgy emeli e? Ha úgy emeli akkor elektronika, ha nem akkor mechanika, talán így el lehet indulni.

Bencze András

Elektronika baja van. Ha megkapná az áramot  (feszt) vinné mint a rongyot.

000000000

hi! van valaki, akinek van tapasztalata 5 tengelyes szerszámpályagenerálásban, és be tudná mutatni egy modellen? nem ingyen kérem, de nem órákat akarok venni, nem tanfolyamot keresek, hanem konkrét problémamegoldásról van szó.

000000000

ja igen, a gép asztal-asztal (trunnion) típus.

s2k5ycubj

Milyen motor van benne? A kondis 230V-os motoroknál a kondi halála közelénél pont ezt csinálja.

Révész Richárd

Köszönöm mindenkinek a PTC-re adott válaszait.
Most hoztam be a motort 12 C fok hideg műhelyből.
Estig várok, hagy melegedjen és mérek megint.

eivmhrm04

Köszi, de innen nem tudom letölteni :(

Bencze András

Motor 12V DC, de a polaritásváltást érdekesen csinálja. 2 dióda van a motoros egységben, a fejben csak 1 áramkörös relé 2 db.