Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vadember

Találtam a KGST piacon ezt a motort. Semmi adatlap nincs rajta. A kapocsdekli kivezetései esetleg utalnak rá, hogy mi lehet ez?

http://imgserv.com/efO" TARGET=_fnew>http://imgserv.com/images/2014/11/21/8eN49TYVbq.th.jpg" border=0>

rocco33

Üdv! Me1000 vertikálfej olajzása hogyan történik?

000000000

A 4 pólusú csatijából kiméred a tekercseket.
Ha ezekből kettőt rövidrezársz, és kézzel forgatva nehezebbé válik a mozgatás, akkor 99%-ban van egy állandó mágneses AC (szervo) motorod. Ha nem történik semmi, akkor ez egy aszinkron motor.

hostya

Ha a "klasszikus" vertikálfejről van szó, akkor nem beszélhetünk olajzásról, mert zsírkenésű.
A sinusfejnél más más a helyzet..
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/ME1000%20sinusfej%20len%e9se.jpg" border=0>
Legalábbis a gépkönyve szerint..

vadember

Nem vettem meg. Ha AC szervó,a hozzávaló vezérlő nélkül csak levélnehezék, vagy milyen költséggel lehet hozzá vezérlőt venni-készíteni?
Nem kis darab kb:300 mm hosszú és 150 mm átmérőjű.

000000000

A motorod mérete alapján 2-3 kW körüli lehet.
Szépen tud egy ilyen forogni 1.5 V-os elemről is, ha AC szervo a motor (lásd Robsy topik videó).
A Robsy AC szervomotor vezérlő u, v, w rotorpozició visszacsatolású. Ha van a motoron ilyen jeladó, akkor egyből működik, ha nincs 15.000 Ft-ért kap a motor egy új encodert, ami ezeket a jeleket is szolgáltatja, így szinte bármilyen régi, használt AC szervo motor (aminek csak a 3 tekercs kivezetése van meg) is működni fog újra. A Robsy vezérlők 30-120 ezer forint árfekvésben vannak, számlásan, garanciával, beüzemeléssel. A konkrét ár elsősorban a motor teljesítményétől, és még attól függ, hogy step/dir-es pozició, vagy sebesség szervo hajtásra van igény.

KoLa

Aki a 2.5 fúrónak még kiveszi a keresztélét!az nagyon precíz ember![#eljen][#wave]

000000000

Motoros

Muszáj volt, mert a melót a nejem őfőméltósága csinálta, és elég magas frekvenciájú hibajelzést adott ha nehezebb volt a fúrógép karját lehúznia. Ő teljesen automata szerszámcserélőként működött, kicsit kopott fúrónál már cserélt. nem győztem élezni mert a rézen lévő nikkelezés zabálta a szerszámot. :((
Aztán vettem egy élezőt, de addigra meg a meló odalett.

designr

[#nevetes2][#nevetes2][#nevetes2][#nevetes2]

xg2w6ib9x

Az ilyen segítőkész feleséget nagyon meg kell űm becsülni, mert igen ritkaság a mai világban !
[#awink][#eljen]

xg2w6ib9x

csakyt

szeretném a segítségeteket kérni, egy LPT PCI kártya beállításában, hogy miként tudnám szóra bírni  egy DB25-1205 CNC LPT illesztőmet. WIN8.1.-es OP rendszerem van és az eszközkezelőben az LPT tulajdonságokban az erőforrásoknál  az  I/O tartomány E800-E807 valamint E480-E487. Ezek az I/O tartományok nem módosíthatóak és gondolom ez a tartomány végett nem kommunikál a PCI LPT kártya, és a CNC LPT illesztő. A kábeleket végignéztem és a kábelben mind a 25 ér be van kötve és mindegyik a leírások szerint helyesen. Ugyan ezzel a kábellel a feleségem laptopjára rákötöm ezt az illesztőt és azonnal látják egymást, ráadásul meg is jelenik az eszközkezelőben a Mach3 illesztő kártya.  
Nem tudom mitévő legyek, hogy üzemeljen.

000000000

Kérdés, hogy a win 8.1 támogatja e az LPT kártyádat. Lehet innen fakad a probléma.

csakyt

Igen, támogatja, hiszen fent van az eszközök listájában is.  A baj szerintem ott van, hogy az I/O tartomány az nem 378, hanem E800 és ezt nem lehet megváltoztatni. Vagyis valami módja biztosan van, csak én nem tudom, hogy lehetséges