Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Csináltam egy skiccet az iskra gyújtóegységéről, ha esetleg valakit érdekel .Egy darabig gondolkodtam míg rájöttem hogy működik .
http://kepfeltoltes.hu/140620/ISKRA1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/140620/ISKRA1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
A kondenzátorokat a He Store- től rendeltük .

s7manbs8

És ez hogy működik ?

jani300

Hát igen. Ez az egyik oka hogy feltettem ... [#fejvakaras]

ANTAL GÁBOR

Jani !   A felét értem . Valószínűleg ez egy párhuzamosan rácsatoló egység mert gondolom a rezgőköri tekercs az nem vastag . Az első kondiegység egy impulzussal feltöltődik  a szikraköz átütésekor az áramút : ellenálláslánc ( amivel párhuzamosan kapcsolódik a másik kondiegység ) szikraköz ,induktivitás   3k ellenállás.  A jel rácsatolódása mint említettem még nem tiszta. Az biztos hogy a 3 k ellenálláson is nagyfrekis jel van . A földnek ábrázolt pont az mi ? ( készülékház ? ) Az egység nagyáramú kábelét ( kábeleit )  is rá kellene rajzolni

000000000

Sziasztok!
Azt szeretném megtudni,hogy ha a porszívó motorját lecserélem egy 1400W-os villanymotorra akkor az tudom használni vákuumszivattyú ként?
Ideig óráig bírná a porszívó motor is de szerintem hamar elpusztulna,ja a motor 4500-at forog egy kézi körfűrészé volt.
Üdv: Tibi

tiggersoft

Nem hinném, mert egy porszívó motorja ennek többszörösét forog...

keri

A porszívóban 15-25ezret forog egy kicsi kefés motor, éppen ezért lehet kicsi az egész és a nagy fordulat miatt a kompresszor kerék is kicsi.

Vagyis nem igazán fog működni.

Ráadásul a porszívó a méretcsökkentés miatt rossz hatásfokú minden szempontból.

Érdemesebb egy nagyobb méretű kompresszor kereket csinálni vagy szerezni, ami alacsonyabb fordulatra van méretezve, azzal jobb hatásfokú, és mivel neked vákuum kell nem légáram amiben jó a porszívó, ezért egyből csinálhatsz több fokozatút is.

3vv2btrhv

Mivel mindent újra kellet telepítenem , nem találom a képfeltöltés oldal linkjét , légyszíves valaki ...
[#falbav]

Sz.József

Egy PC guru segítségét kérném...
A Chrome böngészőm a mai napon "meghülyült"...(vagy mi)
Eddig semmi gondom nem volt vele, de a mai naptól özönlenek a reklámok szinte mindegyik megnyitott oldalon... (?)
Van erre valami megoldás?
Pl. eddig miért nem csinálta?  
Már évek óta ezt (Chrome) használom, de ez a jelenség eddig ismeretlen volt számomra.

keri

Begyűjtöttél valami férget v. vírust.

Nincs víruskergető a gépeden?
http://www.eset.hu/tamogatas/viruslabor/onlineellenorzes" TARGET=_fnew>Próbáld meg ezt.

A Chrom mondjuk gyárilag is olyan mint egy vírus. Legutóbb amikor kipróbáltam nem lehetett letörölni. Újra kellet húznom a gépemet :D szóval azóta rá nem engedem.

Sz.József

Az ingyenes AWG-től több kellene?...

sunraw

Ha van google fiókod, ott ki tudod kapcsolni őket.

Sz.József

Most felraktam az ingyenes AWG-t, az elsőre eltávolított valami reklám "izét"...
Csak nem tudom ez meddig lesz maradandó... (?)

Sz.József

Na, ez nem volt hosszú életű...
Meg ez a "serch with bing" is honnan került elő...(?)