Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Attól függ mi a cél.
NYÁK és egyéb apró gravírozáshoz jó egy ilyen apró gép, bár ahogy Zoli írta 230Voltosat kell venni, és talán a Proxxont is érdemes megnézni.

De ha faipari munkára kell 1méteres gépen, akkor ez kevés lesz. Érdemesebb egy marómotort felrakni. Szoktak felsőmarót is használni, vagy vannak direkt befogható faipari maró motorok is mint az itt népszerű KRESS FME800 vagy FME1050 Ezek eddig az olcsó megoldások, de ipari célra vannak sokkal jobb és drágább direkt marógépre való motorok a http://www.webaruhaz.klavio.hu/index.php?id=t2cnch01_aruhaz_kulcs&p=kereses&kat=140703" TARGET=_fnew>Kláviónál Ezek tartósabbak és precízebbek. PErsze hobbi célra felesleges.

000000000

Ismét köszönöm a kielégítő válaszod keri! :)

m8zmkic73

Szép jó reggelt kívánok.
Kérdésem lenne.
Kanalas úrtól tegnap hozzám jutott egy Perske motor egy frekiváltóval együtt. Tud Valaki olyan fórumtársról, aki tudna nekem segítséget adni a frekiváltó felprogramozással kapcsolatban?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Minden jót
DT

Szirtimorc

Sziasztok!

Ötletet kérek:
Egy 30 mm átmérőjű csőbe kellene keresztben átfúrva egy 6-os menetet fúrnom. Ilyen hosszú menetfúrót nem kapok (nem jártam be az egész várost, az túl drága fúró lenne). Sóval valahogy azt kéne elérnem, hogy a menet "folytatólagos" legyen a cső két felén, átmenő csavar számára.

Köszönöm!

jani300

Csak egy ötlet .
Eszterga késtartóba befogod a csövet ,ott fúrod át ötös fúróval . Tokmányba hosszúszárú gépi menetfúró , vezérorsó 1 es emelkedésbe , és hajrá :)

Szirtimorc

Szia!

Köszi, gondoltam rá, csak kis kínai ceruzahegyezőm van, és macerás a befogás, de azt még megoldanám. Viszont borzasztó keserves az emelkedést állítani (szíj- és fogaskerékcsere - fél nap), meg hiányzik egy ékszíjam is. Összesen egy ilyen menetet kéne csinálnom.

jani300

Hát igen . 1 darabért macerás szorítós szerszámot gyártani . Befogásra gondoltam hozzáheftelni a csőhöz egy laposvasat , és utána leköszörülni .
A kis gépek cserekerék állítását nem ismerem .
Más egyszerű megoldást nem tudok ,

jani300

Azért még egy eszement ötlet :)
 Valami nagyobb átmérőjű 1-es emelkedésű menetes szárba beépíteni a menetfúrót , központosan . Ennek az anyáját prizmásan rászorítani a csőre , és cak a menetfúró szárának hossza korlátozza , a távolságot . De most az ugrott be , ha beillesztesz a csőbe egy passzentos betétet , elmozdulás ellen biztosítva ,akkor olyan mindha tömör anyag lenne .

Szirtimorc

A menetes szárra rádolgozott fúróra gondoltam, de keserves, viszont a passzentos betét nagy ötlet, egy darab fa is megteszi, nagy vagy, köszönöm! És akkor elég egy hosszú szárú, de kis menetes részű fúró is, olyanom meg van is itthon.  
[#worship]

M

ywrxkjjky

Sziasztok!
Jani megtudnád mondani,hogy a marógépek munkaasztala előtt van egy kar(jelenesetben vizszintesen,vizszintes mozgással)ezzel lehet(ne) bekapcsolni az asztal autómatikus járatát oda vissza mozgásba,ha jól gondolom!Mi ennek a módnak/kapcsolónak a neve?talán csillag?

jani300

Érdekes kérdés . Szerintem a gépi előtolás kapcsoló karjára gondolsz . Van gép amin a gyorsjáratot is lehet ugyanezzel a karral kapcsolni . Ütközők vannak az asztalon ,azok kapcsolják ki az előtolást , a beállított helyzet elérésekor . Nagyjából képben vagyok a témában , de nem vagyok profi .

ywrxkjjky

Tehát csak gépi előtolás!
Köszönöm!

RJancsi

Egyszerűnek tűnő megoldás, ha egy dugót (pl. danamid)  ütsz a csőbe és azon keresztül tekered át a rövid menetfúród. Ha kész a menet, a dugót el is távolíthatod

Szirtimorc

Igen, köszi, szerintem jani300 is erre gondolt.

M

Vetesi75

Az orosz 6p82-nél hosszelőtolás kapcsoló/iránynyváltó kar, aminek kikapcsoló ütközői az asztal mellső oldalán levő T-horonyba rögzíthetőek. (Asztalemeléshez, keresztelőtoláshoz bal kéz felől, lent, négy irányhoz egyetlen kar - ennek kikapcsoló ütközői a szánok mellett, bal oldalt vannak.)