Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sanyi84

Nagyon béna kuglis (google) vagyok. Nem találok egy jó Nagy Magyarország ot ábrázoló dxf et vagy bármit ami a vármegyéket lehető legtöbb települést ábrázolná. Van a wikin egy kép de azon semmi sem olvasható sajnos. Szeretnék egy "8 boros" szekrényt készíteni saját részre és ehhez kellene a minél részletesebb térkép.  A körvonal megvan de a vármegyék és a "lehető legtöbb település" sajnos nincs. Tudna valaki segíteni ez ügyben? Azt hittem ez lesz a legegyszerűbb rész meg a legmunkásabb,de tévedtem kiinduló anyag is alig akad.

000000000

vadember

http://lazarus.elte.hu/~mihalyi/proba/" TARGET=_fnew>Itt még nagyobb felbontásban, különböző években.

ebalint

RJancsi

Nem néztem meg, hogy "nagy" Magyarországról milyen térképek vannak, de ebben az adatbázisban akár településnévre is rá lehet keresni, és egy csomó térképet dob ki.
http://www.oldmapsonline.org/#bbox=-110.00061,-51.981497,119.921265,72.001067&q=&datefrom=1000&dateto=2010" TARGET=_fnew>Térkép adatbázis

sanyi84

Nagyon köszönöm mindenkinek. Az összes linket mentem ez ügyben. Meglátom melyik is lesz a tuti befutó, ennek neki kell ülni és meglesz. A google mostanság nagyon kezd nem jó találatokat adni.

000000000

Szevasztok! Béna vagyok. Makita elektromos fűnyíró nehezen indul be,majd vagy jobbra vagy balra forog.De sohasem azonos irányba indul el.
Valami ötletetek van e?Kefe nélküli,indító kondival szerelt.

guliver83

Kondit nem próbáltál cserélni?

000000000

Még nem.Lehet,hogy érvényes a garancia a hétvégéig.Arra saccolok én is, de miért forog
visszafelé, amikor váltófeszültségű.Úgy viselkedik,mint a mikro sütő motor,hol erre hol arra.

jani300

A segédfázis részben valahol szakadás van !
Az egyfázisú asszinkron motor segédfázis nélkül arra indul amerre megmozdítod .

000000000

Üdv. Használt már valaki IM843IE léptetőmotor vezérlőt. Ez tud encodert is kezelni.  
Az érdekelne hogy lehet e step/dirrel meghajtani, esetleg encoder nélkül használni??? Ha nem akkor nem  
kinlódok vele..

3vv2btrhv

Elromlott a Pc-ém alaplapja , a szervizben azt mondták , hogy nem tudják beszerezni a nagykerben( Nagykáta )Segítsetek nekem , mert nem tudom én sem megtalálni a neten . Ez van a panelre irva .
ABIT FATALITY FP-IN9 SLI .

LittleSV

Szia. Gyors körbenézésre nem találtam raktáron külföldön sem. Ettől függetlenül nem lehetetlen a beszerzés, de miért nem veszel másik típust?

3vv2btrhv

Csak azért , mert a szervízben azt mondták , mindent cserélnem kéne CPU , memória .