Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

tudod miért nem találod ? Mert fatality a típus! ( megoldás google fordító)[#fejvakaras][#fejvakaras][#fejvakaras][#nyes][#nyes]

LittleSV

Alkatrésznek árulnak 100eur körül ilyen alaplapokat.  
Szóval lehet jobban jársz egy új alaplap+memória+CPU vásárlással.

000000000

Saját tapasztalat szerint tényleg jobb mindent cserélni. Pontosabban az alaplap-proci-memória triót. Egy idő után kompatibilitási problémák vannak, ráadásul a régi alkatrészek drágábbak mint az újak, többet is fogyasztanak. Pár éve rászoktam, hogy ha tehetem akkor ez a hármat lecserélem úgy, hogy a régi konfigot beszámíttatom. Így jutányosan naprakészen tudom tartani a rendszert.

0bn8uxmw

Vegyél másik alaplapot aminek socket 775-ös a proci foglalata, még van pár ilyen alaplap de nagyon kifutott tipus. Nézd meg itt pl. használtan megúszod 6-7e-ből többet ne költs már arra a gépre:  
http://www.pc-max.hu/webaruhaz/alaplapok.html" TARGET=_fnew>pc-max

887uiwjpw

Szia Tibor,

2008 óta nincs ABIT ezért nem hiszem hogy találni fogsz ilyen lapot. inkább vegyél másik S775-s lapot.

000000000

Kellene segitség. Lefuttattam egy végeselem szimuláciot egy főorson. A kapott értékek a következők a befogási mód és terhelések fügvényében  
1.   111,69 Nmm2 ( a max redukált feszültség)
2.   0,11mm (elmozdulás a tengely végén)

A tanárom azt mondja hogy adjam meg a megengedett feszültség és elmozdulás értékét is. Ezt hogyan tudom meg,hogy mekkora az értéke?
Szerintem a terhelések hatására ébred redukált feszültséget a folyáshatárhoz kell nézni de lehet hülyeséget mondok. A megengedett elmozdulást meg nem tudom hogy kell megállapítani.

Az anyag amugy C45 nemesíthető köracél.

RJancsi

Bár rég tanultam, de ha jól rémlik, a megengedett feszültség a határfeszültség (itt a folyáshatár) biztonsági tényezőkkel csökkentett értéke. A biztonsági tényező több részből állhat, mint pl. üzemi hőmérséklet, fáradás, mérettényező, megmunkálás (hőkezelés, felületkezelés stb.) hatásai. Erre vannak egyszerűsített (ökölszabály) tényezők meg pontosságra törekedő akadémiai értekezések. beszéld meg a tanároddal, melyiket fogadja el! A megengedett elmozdulásról nincs emlékképem, de nem hiszem hogy nagyot tévednél, ha a terhelésből adódó deformáció a megkövetelt pontosságnál egy nagyságrenddel kisebb. A számításodnál maradva, ha a tengelyvég 0,1 mm-t mozdul el, akkor a megmunkálási pontosságra 1 mm-t adjál meg. Szerintem.

wa76ftbim

Sziasztok,

valaki tudna nekem segíteni beégetni az alábbi programot egy 8 lábú AVR-be?
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/nyolc_labbal_iii_resz.html?pg=2" TARGET=_fnew>kapcsolás
 Szeretném megépíteni az alábbi kapcsolást, de ehhez nem szeretnék feltétlenül egy égetőt venni/építeni.
Aki tud segíteni az kérem jelezze.

Köszönöm

3vv2btrhv

Mindenkinek szia !
Megoldódott , kaptam alaplapot , és a Win7-et újra húzták , minden egyebet  is .

m6j2vsrdz

"...a terhelések hatására ébred redukált feszültséget a folyáshatárhoz kell nézni..."
A határfeszültség szabványban rögzített érték. Függ az igénybevétel fajtájától: régen MSZ 500, MSZ 6280 hegesztett szerkezetekre. Ugyanannak az anyagnak különböző igénybevételekre volt vagy 7 különböző határfeszültség érték engedélyezve. A redukált feszültséget tehát nem a folyáshatárhoz, hanem az aktuális szabványban az adott igénybevétel fajtájához tartozó határfeszültséghez kell nézni.
A megengedett elmozdulást (nyúlást?) sajnos én sem tudom, de ezt szerintem a tengely környezete szabja meg. Biztos szigorúbb, mint a határfeszültséghez tartozó elmozdulás (vagy nyúlás?).

m6j2vsrdz

A biztonsági tényezők szabványban rögzített értékek, a biztonság javára lehet tőlük eltérni. Nem szabványosított esetre kellő számú kísérlettel  kell/lehet igazolni az alkalmazott értéket.

jani300

http://img.jofogas.hu/thumbs/Aluminium_hegeszto_KND_350_2590031468.jpg
Ismeri valaki ezt a külső hegesztőegységet ?
Egy rajz esetleg jól jönne , sokat segítene .

B.Zoltán

Alut akassz hegeszteni?

jani300

Nem . Csak megvan ez a cucc és benne van a Tesla doboz , gondolom áram érzékelős fojtó meg egyebek . Becsatoló tekercse az nincs . A nagyfesz trafó primerje jól meg van sülve , azt lehet megtekertetem .De most kipróbálom :( Gondoltam rákötök egy mikró trafót ( most már csak azért is )de jó lenne tudni hány voltos lehetett . Találtam néhány hasonló rajzot . Pár ezer voltosnak gondolom csak .

B.Zoltán

A nagyfesz trafót nem biztos ,hogy meg kell tekerni.Most próbáltam ki egy skoda gyújtó trafót az általam belinkelt megoldásban, 8-10mm-ről csodásan áthúz.Most már Tesla kapcsolás kéne utána.