Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Köszi [#wave][#wave][#wave]

keri

Akkor indulhat a hibakeresés.
Egyenként zárd rövidre a csillagpontban a kapcsolókat. Amikor megszűnik a hiba az a problémás.

svejk

Azt a bizonyos 11-es lábat húzd fel +5V-ra egy 100-470 ohmos ellenállással...ha már nem használsz normális kis impedanciás leválasztást.

Egyébként már ezerszer írtuk, hogy legjobb zavarvédelem a minél kisebb impedanciák használata.

svejk

A +5 V-ot legegyszerűbben egy USB aljzatból vezetheted ki.

svejk

Mivel a kapcsolói alaphelyzetben GND-re zárnak (negatív, vagy Japán logika) ezért + ra kell a felhúzóellenállást kötni. [#ejnye1]

Sz.József

Tisztelettel jelentem, újra telepítés lett a vége...
Egy hónappal ezelőtti Acronis mentés lett "vissza rakva"...
Meguntam a kísérletezgetést...
Csak tudnám, honnan "nyeltem be" ezt az őrületet... (?)
xxx-es oldalakt pedig nem is látogatok... (?)

guliver83

Megoldódott!
Egyébként úgy van ahogy mondod.
Az LPT 11 lába után használok egy 74HC541 ic.
Az IC lába ami a 11 LPT lábára van kötve az le van húzva egyszer 4,7K ellenállással GND re az és van rajta egy 100nF kondi is, IC bemenő lába ahová a végállás van kötve az pedig fel van húzva +5V ra 1K ellenállással.
Rövidebb vezetéknél semmi gond nincs, csak amikor a hosszú vezetéket rátettem ami össze vissza energialáncban megy, ott valami zajt szedett össze.

A megoldás az lett, hogy az IC bemenőn részére ahol az 1K val fel van húzva +5V ra oda tettem egy 100nF kondit és tökéletes lett még egyszer sem hibázott.

keri

Nem a felhúzás miatt gondoltam, az biztos nem oldja meg ezt a problémáját, hanem a hidegítés miatt. Ahogy mondod, alaphelyzetben a kapcsolóknak GND-re kéne húzni, de a nagy hurokban valahol áram indukálódhat, ezért keletkezhet a végállás érzékelése, mert az LPT port impedanciája nagyon magas, ezért le kell rontani.

Persze lehet fordított logikával is, hogy alaphelyzetben nyitva vannak a kapcsolók és nem sorban hanem párhuzamosan vannak rákötve, és a végálláskor a földre húzzon. Ekkor valóban jó az 5V-ra felhúzni. A hurkok így nem adódnak össze, de ha valamelyik hurok szedi össze a zavart azt nem oldja meg.

bujjpdu4f

Szervusztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!
Z magasság beméréshez csináltam egy nyáklapból, LED-ből, kábel, csipesz felhasználásával egy egyszerű bemérőt.
Van egy http://www.cncpart.hu/elektronika/lpt3v1" TARGET=_fnew>LPTkártyám. Kérdésem az hogy jó e az elképzelésem a bekötést illetően?
Az 5V-ra rákötöm a pozitívat és valamely bemenetre a negatívat. Pl. a 11-s port.  
Illetve a másik kérdés, a Mach-ban ha engedélyezem a portot még hol tudom beállítani a továbbiakat?

guliver83

A 11 port lábat GND re kel érinteni és akkor fog bemérni vagyis 0 pontot akarsz felvenni, vagy rosszul értem?
A Probe bementetett kel konfigurálni.
http://www.instructables.com/id/Mach3-Zero-Probe-Tool/" TARGET=_fnew>Link

svejk

"Két vezeték megy a végállásra negatív és egy jel a 11 lábról,..."

Érdekes, hogy másfél óra alatt benőtt oda egy IC is...:)

Így nehéz és felesleges tanácsot adni. :(

guliver83

000000000

Nálunk is ez volt, de nem csak a Chrome-on volt, hanem a Firefoxon is, Mailwarebyte + egyéb célirányos takarítással lehetett leszedni, mindenféle Google fals néven futó szutyok volt.
Rákerestünk a neten a felugró reklámokra, oldalakra, és úgy találtunk gyógyszert.

000000000

Egy csigakerék kimarásához be akartam üzemelni a régi léptetőmotoros forgatómat. A marógépen szervó hajtás van. Ha összedugom a számítógépet a régi léptetős vezérlővel működik a forgató. Ha szervós vezérlő megy és bekötöm a 8-9 -be és GDN-be a léptetős vezérlőt nem akar menni (csak tartó állapot van). Mi lehet a gond? Esetleg USB-LTP adapter használható lenne?

bujjpdu4f

Igen "Z" 0 pontot.
Viszont az LPT-m nem olyan mint amit belinkeltél vagy mindegy? Ezen nincs külön Common anode meg sima anode, legalább is nem találom. http://www.cncpart.hu/elektronika/lpt3v1" TARGET=_fnew>LINK
Ezek szerint az 5V-ot a GND-re, 11-est a pozitívra
és GND-t a negatívra (csipesz).