Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Ha a gombba rakom,akkor megjelenik a 'HiddenScript'-ben,de fordítva nem  működik,akkor sem ,ha újra indítom a machot.
Lehet,hogy ez is egy bug.

bujjpdu4f

A linken lévő nem működik nálam, de már megszületett a megoldás. Most már pöpec!

Köszönöm!

bujjpdu4f

StopZmove = 0
If GetOemLed (825)=0 Then
DoOEMButton (1010)
Code "G4 P2.5"
Code "G31 Z-"& ZMove & "F25"
While IsMoving()
Sleep(200)
Wend
Probepos = GetVar(2002)
If Probepos = - ZMove Then
responce = MsgBox ("**ERROR** " , 4 , "Probe **ERROR**" )
Code "G0 Z10"
StopZmove = 1
Code "F" &CurrentFeed
End If
If StopZmove = 0 Then
Code "G0 Z" & Probepos
While IsMoving ()
Sleep (200)
Wend
Call SetDro (2, ZOffset)
Code "G4 P1"
Code "G0 Z" & ZSal
Code "(Z zeroed)"
Code "F" &CurrentFeed
End If
Else
Code "(Check Ground Probe)"
End If
Exit Sub

xfg6v697j

Dob egy hibajelzést,hogy nem megfelelő adattipus,ki kell vennia a minusz jelet 'If Probepos = - ZMove Then '
utzaána lefut,de mégis dob egy szép nagy ***ERROR*** feliratot.

Én egy egyszerűbbet használok.
--------------

Message( "Auto nulla..." )  
If IsSuchSignal (22) Then
EredetiFeed = GetOemDRO(818)
code "G31 Z["&GetOemDRO( 802)&"-20] F150"
While IsMoving()
Wend
Call SetOemDRO( 802, 1.68 )
code "G0 Z2.5 F"& EredetiFeed
Else
MsgBox("NINCS BEÁLLÍTVA A 'PROBE' BEMENET!!!")
End If    

----------------------------------------------
Ebbe a sorba a minusz husz helyére írd azt a távolságot,amennyit menjen lefele a Z tengely,ahoz,hogy elérje a platnit.
'code "G31 Z["&GetOemDRO( 802)&"-20] F150"'

-----------------
Ebbe a sorba meg a pőlatni vastagságát,jelen esetben 1.68
Call SetOemDRO( 802, 1.68 )

Nálam évek óta jól működik ez a megoldás.

xfg6v697j

Ja,és nulpont felvétele után erre a magasságra emelkedik visza a Z tengely 2.5
code "G0 Z2.5 F"& EredetiFeed  

guliver83

Amit e-mailben küldtem azzal megy???

xfg6v697j

Rákerestem erre  a makróra,de te kihagytad az első három sort belőle,így persze hogy nem ment.

----------

ZMove = 20.00 'Total lenght of Probe to move before Stop or no Contact Made.
ZOffset = 1.60 ' Plate Hight
ZSal = ZOffset + 2.00 '+ Free Hight, Will possition the Proble 2 MM over the Material.

------------

bujjpdu4f

Már észre vettem. :)

© guliver83 : Igen azzal megy, csak be kellett lőni a vastagságot. A lottó szelvény nem csúszik a szerszám alá, de nem karcolja az anyagot

guliver83

Akkor jó!

Nálam is tökéletesen működik!

bujjpdu4f

Gondolom a végálláskapcsolókhoz is kell valamilyen script majd, mert szerintem majd jövőhéten veszek kapcsolókat. Na meg egy jó nagy piros gombot vész esetére! :)

guliver83

EStop és végállásra nem kel!

s7manbs8

Megpróbáltam egy fűnyíró motort megjavítani, 800W-os féle, a segédfázis tekercs kivezetése el volt szakadva, meg is csapágyaztam, mert az is ramaty volt. Így most már elindul és megy, csak nagyon melegszik a tekercse, egész forró kézzel hozzáérve,. Lehet ez beállítás probléma, vagy a kondi nem jó értékű, mert lehet nem az övé volt most mérés szerint 7uF kb. A forgórész meg állórész közte hézag esetleg ha egyik oldalra el van tolódva a  forgórész, az csinálhat ilyet ?

jani300

Szia ! Nagyon keveset láttam . De az fékes volt .Mozgó forgórészes . Nem lehet hogy nem jól van a fék szerelve ?

s7manbs8

A fék nem fogja, azzal nincs gond, most megmértem ampermérővel 2.5A-t vesz fel, de az lehet csal a mérőm mert úgy emlékszem 1.5-telé szorozni kell akkor az lehet 3.75A az elég soknak tűnik. Van egy másik fűnyíróm, annak az amper felvételét megnézhetném, csak ont kölcsönadtam faternak pár napja.

Vagy az alsó fűnyíró tárcsán levő hűtőbordák hűtik még mikor be van szerelve ? Arra is gondolok, lehet akkor nem melegedne ennyire ? Lehet akkor jó is csak ezt nem lehet csak ott használni vagy kisebb feszültséggel pl. így kivéve ...

s7manbs8

Ez az a szokványos magyar féle motor amúgy.