Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

45jhciep3

Igen, vezérlést nem nagyon tudom használni,nem fér el, az egész kombó egy zártszelvény belsejében mozogna, ezért vannak a méret problémáim is.
Ráadásul az egészben az a rossz hogy az elektronika már adott, az adja ki a 12V-os jeleket.

ra8nsmk6w

Létezik ilyen. Nekem is van 1db, de mivel 2mm golyós orsó van 40mm úttal igy nem önzáró. Vezérlés nélkül használhatatlan. Ez egyébként svájci servó motor enkóderrel szerelve. Az átmérő igy emlékezetből stimmel a hossza talán 25-28mm. Az orsó elől-hátul is kilóg

smalla

Sziasztok, ha valaki tudna segiteni Omron sysmac c20 plc diagnosztizálásában az igen nagy segitség volna nekem, vagy ha van valakinek felszerelése hozzá kölcsönbe. Vagy érdekelne végsö megoldásként io port szám kompatibilis plc, amit akár én is programozhatok. Kb 16 be és 16 kimenet. Köszönöm.

jani300

Üdv ! Ma 10 körül megjöttek a 10Kv 1,5 nanós kondik amit rendeltem . Lehetne a Hf gyújtással játszani , ha lenne rám időm :(
 Feltettem egy rajzot egy gyári ISKRA Hf ről , szerintem ott max 2KV a trafó szekundere . Lehet rákötök 230 voltot a szekunderre és a primert mérve ,visszaszámolom az áttételt .(De lehet hogy menetzárlatos ) Nem tudom mivel mérni az ezer voltokat , feszültségosztóval sem szívesen ménék rá .

k0iuitfzy

Sziasztok!

Én az AutoDesk Inventor magyar változatát keresném. A 2011. is jó lenne.
Amit eddig leszedtem, az mind angol nyelvű volt.
Tud valaki küldeni egy magyar AutoDesk Inventor linket?
Előre is köszönöm!
Lóránt

keri

Szerintem nincs magyar belőle.
Mérnöki szoftver lévén azok akik fizetnek érte, jobb szeretik angolul

fpd0kbd4

Sziasztok!

Bocs ha nem ez a topik a megfelelő,de itt érzem otthon magam.
A kérdésem. A képeken látható hegesztőgép szabályzó ismerős-e valakinek? Már az is nagy segítség lenne hogy milyen gyártmányú gép része(a további nyomozáshoz)Esetleg egy konkrét bekötés, kacsolási rajz, lenne a csúcs.
Minden észrevételt szívesen fogadok.

s7manbs8

ost sikerült megnéznem a fűnyírómat, ami 1000W-os, az felvesz 4.5A-t ez meg csak 2.5A-t és 800W-os, nincs akkor ennek semmi baja, csak a fűnyíró kést meg a tartóját ha ráteszem, akkor ott van benne hűtőlapát és onnan kap az hűtést, hogy ne melegedjen, így vannak ezek úgy látszik megcsinálva. Csak még annyi van, hogy le van foszolva róla a kötözőmadzag a tekercseléséről és valamit nem ártana rátekerni , ilyen kötöző madzagot honnan lehet szerezni ? Jó lesz az akkor, vissza fogom majd szerelni a a helyére, csak előbb meg kéne kötözni kicsit. Meg stabilan rögzíteni a vezetékeit, hogy ne hulljon szét használat közben és akkor lehet nyírni vele tovább.

k0iuitfzy

Zolinak hála, találtam AUTODESK INVENTORT magyarul. Köszi!

PSoft

Most akkor mi van....?

Te magad írtad a #22949-ben,hogy:
 " terhelés nélkül mint a disznó olyan meleg 20 mp alatt pl. Valami csak nem stimmel nála."

Ez,nem természetes,hisz van a forgórészen is kialakítva a rövidrezáró gyűrűkből mindkét végén ventilátor.

Hogy a tekercsfejek bandázsa,vagy ahogy Te írod a "kötözőmadzag" "le van foszolva",az is arra utal,hogy ez a motor már túlmelegedett,meg van sülve.
A #22938 képén is látszik,hogy "kiizzadtak" a tekercsek,el vannak színeződve.
Nagy valószínűséggel,valamelyik menetzárlatos is.

Innentől kezdve,szerintem fölösleges időtöltés az újrabandázsolás,innentől,már © hostya #22954-es jegyzése az irányadó.

Ő,így fejezi be a #22954-et:
"A további üzemeltetésnek "leégés" lesz a vége.."

Szerintem is.:((

s7manbs8

Még a jó gépemet kéne megnézni a motorját , hogy az mennyire melegszik hűtés nélkül, mert ez a 4.5A, 2.5A arányosnak tűnik nekem. ... csak héát most azt szedjem szét ?

Szalai György

„Ez,nem természetes,hisz van a forgórészen is kialakítva a rövidrezáró gyűrűkből mindkét végén ventilátor.”

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a9/Rotterdam_Ahoy_Europort_2011_%2814%29.JPG/800px-Rotterdam_Ahoy_Europort_2011_%2814%29.JPG" TARGET=_fnew>http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a9/Rotterdam_Ahoy_Europort_2011_%2814%29.JPG/800px-Rotterdam_Ahoy_Europort_2011_%2814%29.JPG

Ahogy így nézem, a forgórész véggyűrűkön kialakított lapátok csak a motor belső zárt terében forgatják a levegőt.
Ez biztosan segíti a forgórész hő leadását, mert a belső légáram javítja a hő kapcsolatot a forgórész és az állórész között. (A szűk, zárt térbe beszorult levegő e nélkül szinte nem is mozogna.)
A véggyűrű lapát a motor és a külső légtér hő kapcsolatát szerintem csak nagyon picit befolyásolja.  
Kell a tengelyvég ventilátor, ami lefújja a meleget a motor külső hűtőbordáiról. Frekiváltóról járatva meg még inkább kell.
De akkor már tök mindegy, ha a frekiváltóról, alacsony fordulaton, minimális tengelyterheléssel is csúcsárammal jár a motor.
Esetleg pont azért lett menetzárlatos, mert nincsen ventilátora?

hostya

"Ahogy így nézem, a forgórész véggyűrűkön kialakított lapátok csak a motor belső zárt terében forgatják a levegőt. "

Igen..!
Ez a megállapítás az általad linkelt motorra teljesen igaz, de mi itt lentebb  © elektron fűnyíró motorjáról csevegtünk... :)
http://kepfeltoltes.hu/140621/PICT2109_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Ennek a motornak "küllős" pajzsai vannak, tehát szó sem lehet belső zárt térről... [#integet2]

s7manbs8

Mindenesetre, egy porszívó fordulatszabályzóval tudom hajtani kisebb amperrel a kis hülye esztergámat még így is bőven elhajtja az ereje és nem melegszik csak langyos. Holnap lehet lesz rá ékszíjtárcsa is, találtam egyet csak ki kell fúrni 17m-esre.

PSoft

Tetszenek,nagyon jól mutatnak ezek a "hasított" testek,a róluk készül fotók!

Vízvágós műhelyekben látni hasonló "reklámtesteket".
Pld.láttam nagy,300-as mélynyomót "kettéhasítva.:)
De frankón ám!...kosár,membrán,lengőcséve,mágnes...
Igen látványos darabok!
[#wave]