Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Sziasztok.
http://olx.hu/hirdetes/gyorstokmany-1-16-furotokmany-tokmany-precizios-eszterga-marogep-ID2eZ4D.html#b4ee96af01" TARGET=_fnew>Ezt a fajta gyorstokmányt ajánljátok asztali fúrógépre?Köszönöm válaszaitokat.

6rk75uezn

Már arra gondoltam hogy ezek a gyorstokmányok meg tudják-e olyan jól fogni a fúrót mint egy kulcsos.

smalla

Most érkezett meg az enyém, és igen masszivnak néz ki, jövő héten sztem felszerelem és kipróbálom.
A bilivasból készült csavarhúzóm anyagában simán nyomot hagyott, fúrószárral és géppel még nem volt lehetőségem kipróbálni.

smalla

Segítségeteket kérem annak a megállapításában, hogy ez mi és mire jó:
http://www.becup.hu/smalla/kepek/IMG_20140616_184329.jpg" TARGET=_fnew>Festo 13364

Ez orrán száján ereszti a levegőt, úgyhogy biztos hibás, ha valakinek esetleg volna ilyen elfekvőben pénzre cserélhetné velem (vagy másra).

Köszi

Szalai György

file:///C:/Documents%20and%20Settings/user/Dokumentumok/Downloads/festo-pneumatic-signal-generator.pdf" TARGET=_fnew>Ez egy pneumatikus jelgenerátor, ami a munkahenger véghelyzeteiről ad pneu jelet.
Nekem nincs! Hát, van ilyen.

PSoft

No de,György kérem!

"file:///C:/Documents...."

Sajátgépről ide...linkelni?[#wow1]

s7manbs8

Biztos szerver gépe van. :)

PSoft

[#eljen]

Ilyet,a "kétnaposregesek" szoktak...:)

Meg is néztem gyorsan az adatlapod!
Hát...nem tegnapelőtt lett kitöltve a Tiéd se!:)

[#worship][#wave]

smalla

Ejj ha ez ilyen egyszerű lenne. A doksit én is megtaláltam, mind a 2 oldalt. De számomra nem derült ki belőle, hogy hogyan is kellene működnie. Ez biztos azért van mert a tapasztalatom a téren közelíti a nullát, alulról. Jó volna egy pár ötlet, hogy ez mit is csinálhatott egykor. A cumó egy munkahenger egyik végén van, ez nyomja vissza kiindulási pozícióba a munkahengert. De minek van rajta ez? Honnan tudja, hogy ez már a végállás?

Csuhás

Ilyen tokmányt használok asztali és oszlopos fúrógépen, illetve esztergán is. Kézzel meghúzva nem forog meg. A visszafelé forgást nem szereti, arra meglazul. ( Menetfúráskor illetve balos csigafúróimnál ezért marad a hagyományos kulcsos kivitel. )

svejk

A múltkor ilyet vadásztam, aztán végül is kaptam a Norgrennél, de van a többi gyúrtónak is. (bár én csak 2/2-est találtam)
Ez gyakorlatilag egy pneumatikus végállás szenzor.

A lényege az, hogy akkor ad jelet amikor a nyomás 1-2 bar alá csökken.
Közvetlen a munkahenger bemeneti csatlakozójára kell szerelni.

Fontos, hogy akkor is jelet ad, ha valahol útközben megakad a henger.

(nekem pont erre kellett, mert a munkahenger változó méretű munkadarabokat szorított és azt kellett figyelni, hogy elérte-e a munkadarabot a dugattyúrúd.

svejk

Természetesen  csak kétirányú munkahengernél működik és a kilevegőző csatlakozóra kell szerelni, a fojtó-visszacsapószelep és a munkahenger közé.

svejk