Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bundyland

Itt egyértelműen 3x200VAc.
Legalábbis amit én találtam doksit, és képeket nézve a vezérlő oldalán található címke is ezt írja.

bundyland

svejk

59. oldal
Input power source: 200-230 V +10% -15%  

Ha meg jön a villám úgy is mindegy.

Bár két héttel ezelőtt 3 db új DANFOSS 3x400-as frekiváltó mellett volt egy Yaskawa 3x200-as 1 fázisra bekötve egy dróton.
A ház előtt vágott az oszlopba Zeusz...
No a 3 Danfoss szénné égett miközben a VDR-jei meg sem pirultak, de a jó öreg Yaskawa vígan túlélte.

Innentől kezdve már csak a kisebb puffer miatt lehet aggódni, de eddig nekem egyszer kellett egy 2,2 kW-os csúcsra járatott frekiváltót pufferileg felturbózni az 1 fázis betáp miatt.

bundyland

Igen , igazad van elakadtam a doksi elején!
Hát akkor mindenképpen kipróbálható, baj már nem valószínű hogy lesz belőle. Ha a puffer kicsi maximum letilt.

wkbgzy80t

Köszönöm szépen, ez nagyon megnyugtató! A tapasztalati példák példák pedig szintén pótolhatatlanok.

Még egy kérdés:

Gondolom ez tipusonkent változik, illetve kicsit sem tavsegitseg kategoria, de megis megkerdezem, hatha van valami evidencia amirol  nem tudok...

A két 750 w motort kézzel finoman megforgatva az egyik egy árnyalatnyival határozottabban (nem tudom hogyan mondjam) "aretál" szal. jobban érezni az ugrásokat. Ha csak a gyengébbiket fogtam volna nem éreznék problémát, de mivel egy tengelyt fognak hajtani, jó lenne, ha minél inkább hasonlitananak... Küllemre megegyeznek. Ez a pici különbség jelentheti azt, hogy az erősebb jobb álapotban van, ill hogy a masiknak a magnesei bontva lettek, sokat volt hasznalva, stb (nem tudom mit meg...)?

svejk

Első körben ne foglalkozz vele, majd a visszacsatolás elvégzi a dolgát.
De egy tengelyt hajtani nem egészséges dolog, az egyik gyakorlatilag mindig fullon fog járni, míg a másik csak akkor segít be, ha amaz már kezd "elakadni".

wkbgzy80t

hát, két orsó, két motor, így értem, hogy egy tengely.

ht0cjk58i

Tudja valaki mi az az anyag amibe domdorszerü marás után hátulról megvilágítva fekete-fehér kép lesz? illetve mi az eljárás neve.Tegnap találtam valahol itt egy youtube linket, de most nem találom.

RJancsi

A technika neve: lithophane. remélem nem tekinti a modi reklámnak, a gúgli ezt dobta ki rá: http://www.lithophane.hu/" TARGET=_fnew>link

000000000

Sziasztok.
Adott egy kinai "noname" gravirozó amiben meghalt az elektronika és mivel akitől valamikor vettük, a forgalmazó nem tudott beszerezni hozzá, végső megoldásként át lett kötve 3 tengelyes vezérlőre és szépen hajtja a MACH3.
Na itt jön az én bajom, a tudatlanság.
Eddig ugy müködött a dolog, hogy a saját programjába beimportáltam egy bármilyen eps képet és a kitöltéseket szépen végigmarta aztán a vonalakat. A mélységet a programban megadtam és onnan mindent megcsinált helyettem.
Na most az a bajom, hogy nem tudom hogy a mach3 számára hogyan generáljak olyan g-kódot amiben megadom neki a Z mélységét.  
Ebben kérnék segítséget.
Gondolom a legegyszerübb valami okosabb programot használni, de eddig corel-ben rajzoltam / szerkesztettem meg azt ami kelett és  onnan pár lépés volt az egész.

000000000

Elfelejtettem irni, hogy csak névtáblákat gravirozunk vele.

sasi

Szia Béni!

A TCommandre újratelepítés a gép újraindításáig segített, azóta viszont mindegy, hogy milyen ftp programmal próbálkozom, a gép mindig újra indul a csatlakozási kísérletre.

Úgy tűnik, az XP-t kellene javítani, vagy újratelepíteni. A javítás egyelőre nem megy, mert XP+2SP van, a gépen meg 3-as, ezért nem fogadja el ezt a telepítő lemezt.

etc77f5nr

Üdv! Szeretnék érdeklődni, hogy honnan tudnék beszerezni http://static2.tme.eu/katalog_pics/d/7/0/d70b405d38baee152316dfffd51b6deb/lsrd-650-a-10.jpg" TARGET=_fnew>EHHEZ a lézerdiódához lencsét, és pontosan milyen típust kell keressek, hogy a fény"csóvát" fókuszálni tudjam?

etc77f5nr

Bocsánat, egy 1W-os 445nm-es lézerről van szó.

s73tgf9vg

Sziasztok!
Tudtok ajánlani nyák fúráshoz tokmányt?
Egy ilyenem van, de képtelenség központosan befogni a fúróhegyet.
Er11 7mm-es patronba fogom be a szárát és nem tudom hol a hiba de a fúró hegye kóvályog mint a bolond, akármit csinálok.
Szerintem valamilyen mini tokmányra lenne szükségem.
http://www.mercur-versand.com/bilder/produkte/normal/1537-Spannzangen-Bohrfutter-mit-1-4-Zoll-6-Kant-Schaft.jpg" border=0>