Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

3vv2btrhv

Sikerült , de már elindítottam egy másik verziót, kb 1 óra múlva  tudom kipróbálni .

9hpa53xy

Ezek kondisok, de nemár hogy 30darabot építettünk be, és a fele már elsült (alig 3 hónap alatt) a varisztoros kérdés még mindig áll, mert feszingás az tényleg van.

000000000

Sziasztok!  
Léptető motort,hogy lehet rá bírni,hogy gombnyomásra forogjon és ne keljen hozzá pc?

vjanos

Szerintem kell hozzá egy vezérlő, meg egy pici áramkör ami adja a vezérlőnek a step jeleket.

Illetve pár hónapja valaki mutatott valami egyszerű megoldást "sima" motorként forgásra, talán egy db kondenzátor volt rákötve a megfelelő tekercsekre? De nem emlékszem pontosan :(

etc77f5nr

Mikrovezérlővel, vagy kókányabb megoldás NE555+4017+FET kombóval, de az utóbbi nem az igazi. De lehet, hogy árulnak készen is ilyen "meghajtót". Mindenképpen kell hozzá egy "léptető" áramkör.

000000000

Azt sajnos sejtetem ,hogy kell hozzá valami áramkör csak minél egyszerűbben szeretném megcsinálni,amúgy elektromos cigi töltő lenne belőle csak a dc motor nem bírja megforgatni ezért gondoltam léptetőre mert az van két darab kisebb ami jó lehetne.

etc77f5nr

Áttétellel sem bírja? Egy léptetőhöz illik egy áramgenerátor, hogy ne legyen túlhajtva így akár egy átlagos léptetőt meglehet hajtani 24-36V-al is a nagyobb sebesség érdekében. Max fordulat 500-1000/p között az ajánlatos szerintem egy léptetőnél. A PIC-es megoldás annyira nem egyszerű szerintem főleg, ha az ember 0-ról indul a PIC-el kapcsolatban.

000000000

Áttelel még nem próbáltam,még azt kipróbálom,hogy van egy aksis fúrógépem amiből kihalt az aksi ha az sem lesz jó akkor valami mást kell ki találnom.

robokacsa

valaki tudna abban segíteni, hogy a számítógép asztalára tett ikonok, amik weboldalt indítanának, és eredetileg chrom futtatta? őket, most valami folytán átváltozott explorer re, hogy tudom visszaállítani???

nv5firipz

Szia! Lehet hogy valami elállította az alapértelmezett böngészőt. Állítsd be a chrome-ot arra.
Vagy ha csak a parancsikonokat szeretnéd vele megnyitni akkor win7 esetében vezérlőpult/alapértelmezett programok/fájltípus társítása programmal
Itt a .url-hez társítani amit szeretnél.

LittleSV

Szia. Legegyszerűbben: megnyitod a chrome-ot, keresősávba beírod: chrome://settings/ és ott ráklikkelsz a Default Browser cimkénél a Make chrome the default browser.

robokacsa

ez így működik, de még az explorer ikonja maradt a képernyőn. lehet azt változtatni?

ywathzay

Egy kérdés! Egy lézerhegesztéshez használt lézercső, vagy mifene szolgáltatja a lézersugarat, mennyi üzemórát képes "ledolgozni"?

000000000

Kérdésem lenne ebay-el kapcsolatban.

Svájcban milyen rárakódó költségek lehetnek nagyobb értékű dolgoknál?
Tudja e valaki?