Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Akár hiszed akár nem, összerakni sokkal könnyebb mint leírni!
Először értsd meg a működését és magad is rájössz a mikéntjére.
A NET-en sok animációt találsz a működéséről.

Egyébként a Tiéd kivehető golyóvisszavezetős, de nem tanácsolom a kivételét, mert vagy könnyen kijön vagy nem, ha nem akkor pedig könnyen sérül.
Inkább a végéről töltsd fel a golyókat, vigyázva hogy az anya nem használt menetárkába véletlen se maradjon golyó.
Mindössze egy jó csipesz és türelemre szükség hozzá.
Én a sokak által javasolt zsírba ágyazást sem ajánlom, piszkos, ragacsos munka tévesztés esetén nehezebb korrigálni.

k0iuitfzy

Esetleg tudsz linket küldeni, mert én nem igazán találtam, csak olyat, ahol van egy visszavezető lyuk merőlegesen a menetre.
Ez két bekezdéses, de nem igazán akart elférni benne a golyó. Valószínű rossz helyre is raktam.

svejk

Én azt az orsót a képen 1 bekezdésűnek látom az anyában pedig 4 golyósor van, ugye mindegyikhez tartozik 1-1 műanyag golyóvisszavezető.
A 4 golyósor mindegyike 1 menetből áll, azaz egy-egy menetet kell feltölteni, értelemszerűen azokat amelyikben van a golyóvisszavezető műanyag dugó.

svejk

vjanos

k0iuitfzy

Igen, az a fajta. Egy sort már sikerült helyre pakolnom, de nem megy olyan simán, mint előtte. Nincs rossz helyen golyó, az biztos.

bmejdz9nu

Hátha valaki tud segíteni :)

0,2-0,5mm vastag PVC fóliát kellene hegesztenem vagy valakit találni aki ezt tudja.

A "varratnak" szépnek és erősnek kell lennie. Kb. 1-2 mm széles varrat kb. olyan jellegű mint a "derelye szaggató" csinál - azaz nem a klasszikus kínai gumimatrac zárása...(az PVC vagy PP?)

Az egész technológiát nem ismerem ill. nem látom át... Minden segítséget örök hálával köszönök meg.

Előre is köszönettel:
Varsányi Péter

000000000

Szia, egy időben készítettem feliratot körbehegesztve, kézi módszerrel, ha nem sok szükséges. Melegített szerszámmal. Az igazi (egyetlen) profi módszer nagyfrekvenciás (kapacítív) hegesztés, Magyarországon be van tiltva...

k0iuitfzy

Kész a nagy mű. Össze tudtam rakni a golyós orsót. Köszönöm a segítséget.
Az első sor 1 1/2 óra volt, de a 4. sor már 6 perc alatt megvolt.

000000000

pontosabban: "Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen. Év-milliókig eljár tengelyén, Míg egy kerékfogát ujítni kell."

Rabb Ferenc

Ultrahangos hegesztőt keressél. Élelmiszer, pl szeletelt szalámi, sajt csomagoló vagy PVC szatyor gyártót.

Vagy UH hegesztőberendezést gyártó vagy forgalmazó céget.

bmejdz9nu

Mi az elve az ultrahangos hegesztőnek? ... mert ezt már többször halottam...

Gyártót már kerestünk... idehaza semmi sem éri meg alapon :) ... nem vállalják ill. tele vannak melóval. A meló meg nem nagyipari... stb..

000000000

a rendőrség hátán a RENDŐRSÉG  szót hegesztettem tasakba...
... a kritériumokat kellene tudni, pl darabszám...

Virbo

Sziasztok,

Valaki meg tudná mondani, hogy egy C3-as csapágynak vajon mekkora illesztési hézaga van a két gyűrű között? Elsősorban radiális irányban érdekel.
A konkrét kiszemelt: NJ204 C3 hengergörgős. Próbáltam rákeresni, de nem vagyok nagy mágus csapágytémában...