Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Úgy egyébként az gyanús hogy a dobozon már csak 3,2 pálcát(elektródát) ír . 4 eset simán kéne vinnie , ha tud 180 ampert . És még érdekes lenne mennyi a BI .

guliver83

Köszönöm!
Igazad van!
Én is addig keresgettem, míg csak megtaláltam a méretét.
Le is töltöttem a katalógust.
Ezt benéztem rendesen!  [#falbav]

TROMF22

Egyébként nekem is jobban tetszene a sín rögzítéshez az M6.  
De a gyártó másképp döntött :)

guliver83

Hát igen nekem is jó lenne ha M6 lenne!

Most csak az az egy gondom van, hogy alu profilhoz rögzítem a sínt és ami van gyári anyám hozzá az mind M6 csavarhoz van.

sunraw

Nem olyan kemény holmi az a sín, vagyis a rögzítő furatoknál biztosan nem. Nekem is 20-as sínem van, 5,5mm körüli furat volt benne. Felfúrtam 7mm-esre és fúrtam bele M8-as menetet

mex

A csavarfejből leesztergálhatod azt a pár tizedet, ha mád megoldás nincs..

mex

guliver83

Lényegében a furatba bele is megy az M6 csavar csak a süllyesztésbe nem.
De és is gondoltam arra, hogy leesztergályozok egy pár csavart ahogy  "mex" is írta.

000000000

Sziasztok !
Szeretnék tanácsot kérni.Nem rég vásároltam egy 2kw Teknomotort,nem tudom hány kw frekvencia váltó kell hozzá.

fpd0kbd4

A képen látható beállítással történt az összes látható kísérlet?Mert ez jóesetben 60 amper.De ha  2.5-ös 46.16-os elektródával 100-120 amperen  ezt olyan valaki követte el aki életében már 1 folyóméter varratot produkált és  száraz az elektróda,szinte biztos hogy gond van az inverterrel.(még fordított polaritással is brutális) Az ív viselkedése  sok mindent elárulhat,hogy mi a gond az inverterrel.

k0iuitfzy

Többen is kipróbáltuk és az a konklúzió, hogy igaza van Frédinek, gond van a hegesztővel. Több fajta pálcát elhasználtunk és ugyan az. Nem olvad bele az anyagba, olyan mintha buborékokat raknánk egymás mellé. A varrat oldala nem olvad bele az anyagba. Változtattuk az áramot, 2-2,5-ös pálcákkal próbálkoztunk, sőt még kb az 1-es (1,2-es) pálcát is kipróbáltuk.
http://kepfeltoltes.hu/140726/2014-07-26-3437-2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>varrat
A pirossal karikázott hagyományos trafós hegesztés.
Tehát mehet a levesbe ez az inverteres hegesztő.

WEsetleg tud ajánlani valaki megbízhatót, ami azért nem túl drága?
Előre is köszönöm.

designr

guliver83

Vissza kel adni!

Akkor én nagyon jól jártam a kis saját barkács hegesztőmmel.
Itt egy http://gulivercnc.ucoz.com/_si/0/01856124.jpg" TARGET=_fnew>fotó

5mm vastag anyag 3mm pálcával, max 120A

Én azért megnézném azt a hegesztőt, hogy mi is van benne.

guliver83

Ez volt az elő próbája a gépnek!

Sz.József

"Esetleg tud ajánlani valaki megbízhatót, ami azért nem túl drága? "
http://bolthely.hu/kroweld/id/00146_ARC_160_IGBT___kabelkeszlet" TARGET=_fnew>Íme egy ajánlat...
Nekem ez hobbi célra bevált, igaz én 40-ért vettem...