Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s73tgf9vg

Ja és tudom, hogy van 1/8 colos szárú fúróhegy is, csak méreg drága..

svejk

Gyárfásnak bagóért szokott lenni.

Miki2

Pedig itt a fórumon szinte csak azt árulnak 100-számra.
Én ha jól emlékszem SirNyeteg-től vettem 6-ról 1/8""-ra csökkentő hüvelyt.
Tökéletesen fut benne a szerszám.

RJancsi

Nekem ilyenem van http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=817780" TARGET=_fnew>link
elég korrektnek tűnik.

RJancsi

s73tgf9vg

Köszönöm a válaszokat, Attilának írtam levelet.
Nekem nem 6-ról 1/8ra alakító kell, mert patronom nekem is van hozzá, hanem maga az 1/8os fúróhegy olcsón. Még párszáz forintot rászánok, de 1500 forintokat nem.
RJancsi megoldása lehet nem rossz, de a vége az enyémnek is ilyen, és nem tudom nem-e azzal a végével van a gond.

svejk

Milyen átmérők kellenének?
Jön valaki szombaton Debrecenből?

s73tgf9vg

A Debrecenieket nem tudom, hogy mennek-e, de ha tudsz szerezni és nem gond postára menni, akkor kifizetem.
0.4mm, 0.6mm, 0.7mm ezekre van szükségem, legalább 2 darab kellene mindből.
Írjak emailt?

svejk

Nem sok közöm van hozzá, de minek a 0,4 Nyák-hoz?
De ha tényleg nagyon kell akkor azt mindenféleképp HSS-ben vedd meg, mert nem hiszem, hogy van olyan géped ami törné el az első pillanatban a 0,4-es keményfémet.

Normál estben 0,7-nél kisebb nem kell.
Egyébként 0,8-ast tudok esetleg küldeni, ha nem tud adni Attila és megfelel.  

hostya

"Er11 7mm-es patronba fogom be a szárát és nem tudom hol a hiba de a fúró hegye kóvályog mint a bolond, akármit csinálok."  

Ha van ER11-es befogód, akkor szerezz be hozzá 1/8"-s patront, -ha még nincs- és abba fogd be a fúrót.
Ahogy Svejk is írta,  © Gyárfás Attila szinte havonta hirdet 1/8"-s szárral különböző átmérőjű nyákfúrókat 100-ával, és nem aranyáron..

Ezt a képen látható szerkezetet pedig tedd el a legalsó fiókodba...  ui. ennek a befogható (hatszög)szára csavar behajtóhoz van kialakítva, nem patronos befogáshoz...

s73tgf9vg

Hát megmondom őszintén ezek tolómérővel mért méretek, nyákot meg mindig csak úgy csináltam, hogy működik, de idegen meg ne lássa.
Vagy 0.4-el fúrtam minden lyukat és gravírtűvel kifaragtam, vagy 1mm-es kukoricamaróval és jó nagy  adag cinnel oda csimbókoltam.
Megvárom Attila válaszát és ha nem tud segíteni, akkor írok levelet. Nagyon köszönöm a segítséget!

svejk

Hidd el nekem hagyományos lábas jószágokhoz IC-hez 0,7-es, R,C elemkhez 0,8-as, tüskesorhoz 0,9-es csokikhoz nagyobb alakatrészekhez 1,2-es és 1,4-es fúró kell.
Ha paszentos a furat akkor gyötrelmes az esetleges módosítás, javítás.

svejk

Ma már én nagyon keveset gyártok nyákot, de akkor mindet kifúrom 0,8-cal aztán ahol kell felbővítem. ha sok IC van rajta és szépnek kell lennie csak akkor veszem elő a 0,7-est.

Sanyi Bá

A Budapesti talira viszünk  lithophane anyagot és    pár darab kész terméket.

ht0cjk58i

Üdvözlöm. És mibe fájna az alapanyag?Postázás megoldható? Köszönöm