Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

bznc93pf5

Szegeden fémesztergályost keresek pici munkára, aki tud jelezzen, köszi

se6a9e636

Sziasztok!Nem tudom,hogy tud e valaki segíteni.Van egy TB6560 3tengelyes vezérlőm a kék kivitel.Az x tengelyen melegszik a motor pedig minden ugyan úgy van bekötve ahogy a többi motoron.Próbál elindulni de csak recseg.Meghalt az x vezérlés vajon?

jani300

Üdv ! Nekem hasonló kártya sima PCI foglalatban is működött .

000000000

Sziasztok!

Egy egész pici első cnc -rootert szeretnék NEMA 23 -as mocikkal, arduino vezérléssel összerakni amivel 6 mm -es két oldalt laminált MDS lapokat vágnék. Két irányban indulhatnék el: Az egyik hogy 700 x 700 mm -es lesz, bosch profilokon futnának a kocsik bordás szíj hajtással. A másik lehetőség hogy 1000 x 1000 mm lesz a méret, 16 -os lineáris tengely, trapéz orsók. A kérdésem az lenne hogy ilyen feladathoz nem túlzás e a második konfig, illetve hogy elég e az első mert ahhoz szinte minden megvan. Illetve milyen felsőmarót vagy dremelt érdemes vásárolni vagy szerezni?  
Előre is kösz a válaszokat!

keri

700mm es munkatér már azért nem pici, de faipari célokra nem is lehetetlen elsőre sem megcsinálni, Bosch profilokkal könnyedén összerakod, akár az 1 méterest is.

16-os szabadon álló lineárok elég vékonykák, behajlanak 1 méteren, csak alátámasztottat tudok javasolni, mert akkor a váz szerkezet viseli a terhelést, nem a vékony rúd.

Én azt javaslom bosh profil, rá a 16-20-as talpas lineár, vagy rendes golyós lineár.

A trapéz orsó jó, de nem bír nagy sebességet, és sok a vesztesége. Mindenképen érdemes áttételezni a NEMA23-at hozzá. Cserébe jó izmos mozgatásod lesz.
Szíjhajtás is tökéletesen megfelel faipari routernek, gyors, olcsó, és jó hatásfoku hajtás.
Áttételezni ezt is érdemes.

Elsőre én szíjat használnék mert kevésbé érzékeny az összeszerelési pontosságra.

Szalai György

Szebenyi János

Sziasztok!
Van egy DC szervó vezérlésű marógépem, 20-as menetemelkedésű orsóval. Ha a gép bal oldalán kivágok egy 500x350 mm-es  munkadarabot ( 500 az Y irány, 350 az X irány )és ennek a tükörképét mellé, akkor a tükrözés mentén a bal oldali darab 0.25 mm-rel kisebb, a tükörkép 0.25 mm-rel nagyobb, így összességében az eredeti 0.5 mm-rel kisebb  mint a tükörkép. Mit gondoltok ez a probléma a tükrözésből adódhat? A gépen nincs sem lógás sem kottyanás.

keri

Mechanika attól még tud deformálódni, főleg ha széles a gép és egy orsó van.
AZ orsó hol helyezkedik el? Ugyan abba az irányba munkálod meg vagy ellenkező irányból?

Szebenyi János

Y-ba két orsó van 1700 mm hosszú, X-be 1250 mm hosszú az 1 db orsó. Sheetcam programot használunk, az egyik munkadarabot óramutató járásával megegyezően , a másikat ellentétesen generálja a program.

keri

Tehát akkor az esetleges nyeklés, vagy mechanika kottyanás sem okozhatja.
Ekkor viszont nincs további ötletem...illetve...

Shetcamot nem ismerem, de maró átmérő offszet esetleg nincs benne? Mert a Gkódban meg lehet adni hogy az eredeti vonalat a maró jobb, vagy baloldalával kövesse.

Próbáld meg úgy beadni neki, hogy a marás útvonala nem tökörkép legyen, hanem eltolás.

000000000

Köszönöm a válaszod keri, megnyugtattál. Találtam egy ilyen elven működő cnc marót az openbuilds oldalán. A neve OX, azt hiszem abból a konstrukcióból fogok ötleteket meríteni.

keri

Jó választás. Az OX egy egyszerű és jó konstrukció.

000000000

Egy ilyen jó lene az én gépemhez vagy felsőmaró kell hozzá?
http://www.mol.hu/repository/890833.jpg" border=0>

besirkyjh

Szia  

Több sebböl is vérzik a dolog :)

Semmiféleképpen nem alkalmaznék akkus gépet egy olyan helyen ahhol kötött munkaidö van ! ( G-kod futása ) .
A másik dolog az hogy a 230 voltos 130W-os változata 19 000ft alatt megvásárolhato , ellenbe az akkus verzio meg 26 000ft környékén mozog .