Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Igen , a terméktámogatása az igen jó .
Nekem a fék nem is kellene .
Még mindig igen keveset értek hozzá :(
Szép nagy darab szervó motor , ha jól emlékszem 25A körüli max árammal .

keri

AC szervó, legalább is ami nekem van az szinkron motor. Meg lehet forgatni frekiváltóval, de kellene valami visszacsatolás. A BLDC vezérlő érzékeli a forgást.

jani300

Köszönöm a válaszokat !
Egyszerűbb lesz a sima motor-frekvencia váltó ahogy elnézem .
Lehet el kéne adnom ,ennek csak a jelvezeték csatlakozója sérült picit .

dcsaba

Nem tudod elboltolni egy asszinkron motorra? A Te helyzetedben többet érnél vele... Vagy ez a motor így magában jó szélgenerátornak. Bocs, csak ötletelek.

dcsaba

Na akkor nem is mondtam túl nagy hülyeséget...

jani300

Asszinkron motor az van bőven :)
Volt róla szó régebben itt is hogy frekiváltóval is lehet úgy ahogy működtetni .  
Csak próbálkoztam , hátha . De köszönöm a válaszokat .

jani300

Feszültségre ez kicsi lenne szerintem .
De egy Fiat BLDC kormányszervó motorhoz lehet jó lenne ,de az 12V- os .

keri

12V-ra meg vannak RC BLDC meghajtók.
Bringa BLDC meghajtóból is van 80V-os, csak ki kell választani.

jani300

Ezt már tényleg csak kíváncsiságból kérdezem .
A szervóban nincs hall szenzor  avval mit kell csinálni ? Csiszolódtam már itt valamennyit ,de az még tényleg nudli :)

keri

Ezért írtam a szenzor NÉLKÜLI vezérlőket :)

Ez hall szenzor helyett az éppen használaton kívüli tekercsen mért feszültség nulla átmenet érzékelésével állapítja meg az elfordulást.

Pozicionálásra nem jó ez a módszer, szervót azért nem építenék rá mert túl alacsony fordulaton bizonytalan az érzékelés (ekkor simán léptető motor szerűen hajtják az adott motort), de kerékpárokban, modell helikopterekben, autókban meghajtó motorként vígan működik.

Sajnos az én AC szervóm 200V-os, erre meg nem találtam olcsó vezérlőt. Viszont 5$ egy ilyen vezérlő IC, csak megfelelő FET-et kell rá tenni és elvileg már tudja is, de gondolom te nem akarsz áramkör építéssel kísérletezni :)

keri

Egyébként a Kláviónál van 3 fázisú léptető motor meghajtó. Ezek is hasonlóan érzékelik a forgást, szóval ez is jó lehet. Itt pl. az egyik bírja a 230V-os motortápot, de csak 8Amper áramot tud, és nem is olcsó. Ezt már pozicionálásra is lehet használni, bár kétségtelen, hogy nem olyan pontossággal, mintha enkóderről kapná a pozíció visszacsatolást.

ht0cjk58i

Üdv Urak. Van 1 Fuji FVR-E9S frekiváltóm ami OH2 kódot ír ki, nem tudok mit kezdeni vele.Valaki tudna segíteni.Köszönöm!

a86ifm7g5

Szia

Az adatlap szerint az OH2 kód, az külső riasztás bemenet. Motorvédő relé? vagy valamilyen más védelem? THR? CM?

Adatlap 70. oldala

http://www.americas.fujielectric.com/sites/default/files/FVR_E9%20Instruction%20Manual%20Si47-0320a.pdf" TARGET=_fnew>adatlap

ht0cjk58i

Már megy, csak a programot nem tudom változtatni.A THR nem volt bekötve azért nem ment.