Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

s7manbs8

s7manbs8

Egyáltalán ez a processzorod működik valami más program ment már vele ?

6dvb4peg3

Köszönöm mindkét dolog érdekel amit írtok akár a mach 3 is csak ahhoz kell még szereznem egy pc-t. Az előbb lemaradt de a step four programot gondoltam rátenni. Hétvégén talán lesz egy kis időm próbálkozom kicsit.

000000000

Ha jól tudom, a step four csak a saját hajtáskártyájával hajlandó elindulni...

Motoros

Én meg ha jól emlékszem a step-four fix lábkiosztású, tehát kicsi az esélyed arra hogy pont stimmel a Dexma vezérlőhöz.

2f428kduf

Próbáld a gcode-02.ulp-t
Ez körbemarja, kívánságra tisztázza is, bár ez elég lassu folyamat, de megteszi. A középső része fúr, bár nem G82-vel, ez átírható, végül körbemarja, jelölhető mekkora maróval, hány menetbe tegye. A CUT (körbemar) íves konturt nem tud.

r5y7cufaj

koszonom, kiprobalom a leirtakat.

9hpa53xy

Helló! Persze jó a processzor, a mikrópászkálos dolgok mennek is rajta. A basic led blink volt az első amit teszt képpen megírtam, de úgy megy. Viszont kicsit konkretizálom mit szeretnék.

Pascalban az i/o portokat lehet külön-külön definiálni így: "var LED0 sbit at PORTA0_bit;"  
Ezzel az utasítással aliasoltam is a PORT A 0.lábát, adhatok neki értéket így: "LED0:=1;" Ha bemeneteti aliast akarok definiálni akkor "var INPUT0 sbit at PINA1_bit;" ha le akarom kérdezni hogy mi történik, akkor azt így teszem:
" if (INPUT0=1) then LED0:=1 else LED0:=0; "

Ezt Cben hogy tudom megtenni??

s7manbs8

#include <io.h>
#include "sbit.h"

#define INPUT0          SBIT( PORTA, 1 )   // bemenet bit
#define INPUT0_DDR      SBIT( DDRA,  1 )   // irány bemenet lesz

#define LED0            SBIT( PORTA, 0 )   // kimenet bit
#define LED0_DDR        SBIT( DDRA,  0 )   // irány kimenet lesz

int main( void ) {

LED0_DDR = 1;         // kimenet láb
  INPUT0_DDR = 0;       // bemenet láb

if (INPUT0==1) {
    LED0 = 1;
  }
  else {
    LED0 = 0;
  }

}

9hpa53xy

Köszi! Neked megy? 100% tuti jó a kód?

6dvb4peg3

erre én sem gondoltam, csont nélkül.

000000000

Sziasztok!

Néha elkezd furás viselkedni az egyik stepper motorom a 3d nyomtatómon. Akadozik rossz irányba megy, idegesító zúgó hangot ad ki... szóval semmi jó. Ilyenkor kikapcsolom várok egy kicsit ujra bekapcsolom és újra jó lesz... vagy nem de pár próbálkozás után megoldódik. A szerkezettel semmi baj nincs, lejjebb találtok két video linket nézzétek meg kérlek. Lényegében azt vettem fel ahogy egy irányba mozgatom folyamatosan az x axist és ha már nem megy tovább hazaküldöm. Utána pedig cxsak a motort mozgatom.

Tegnapelőtt előjött a probléma és azóta nem akar megjavulni(vagyis egyszer rendbejött, de utána ismét problémás lett).

Mi lehet a probléma és hogy tudom megoldani?

controller: rambo v1.2(A motor driver itt nem melegszik)
Előre is köszi a segítséget!
videok:
http://youtu.be/U3tVfAw5Mf0
http://youtu.be/NTWo10x9Dac

0bn8uxmw

Első körben dugd át y az tengelyre a motort az elektonikán az szépen működik ahogy láttam (ugyan az a két motor?)
Ha ott is csinálja akkor motor vagy kábel problémája van. A rambo-nál lehet firmware-ben állítani a motor amperét szoftveresen az mennyire van rakva? Nem melegszik a motor nagyon?

000000000

Én nem találtam a  configuration.h-ban semmit sem az amper beállításokról, nekem is az volt az első elképzelésem, mert a ramps1.4-nél még kalibrálni is kellett a motort, de a rambonál nincs rá manuális lehetőség. Ha átdugom máshova ugyanúgy csinálja és ha kicserélem egy másik motorra akkor működik a dolog, a probléma az, hogy ezt egyszer már megtettem... ilyen hamar tönkremennek a motorjaim?