Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

http://www.vicorpower.com/documents/applications_manual/200VIJ00_Sect_02.pdf

Nem nagyon  értek hozzá!

A Gate out és Gate in  és a -S T +S mire szolgálnak?

keri

Szerettem volna profilt esztergálni.
Szépen megterveztem a kontúrt, elmentettem DXF-ben, betöltöttem lazycam-ba, itt viszont elakadtam.

Sehogy nem tudok G kódot generálni, pedig írogattam be mindenféle paramétert, meg nyomkodtam a gombokat :)

Youtubon sem találtam lazycam eszterga tutorialt, ha valaki tud ilyet, vagy röviden el tudja mondani, azt megköszönném.

Vetesi75

Annyira bonyolult alakzat, hogy direktben nem lehet programot írni hozzá?

keri

Biztos le lehet programozni, hiszen eddig így csináltam, de eléggé összetett több ívből tangenciálisan összerakott kontúr.
Amúgy egy sima húzó gombot akarok csinálni, amit venni sem téma, vagy kézből is kiesztergálom érzésre, de abban hol a tanulás, és a kihívás? :)

De a CAMBAM egész jónak tűnik a célra. LazyCam meg csak kéznél volt, de más sem mondott róla semmi jót.

Vetesi75

Aha! Értem. Akkor most nem az esztergálás, hanem a kódgenerálás lenne a lényeg.

keri

Igen, de lényegében már sikerült megoldani azóta, de elmondom hátha mást is érdekel.

Ugye lötyögős vacak eszterga és több irányú gömbfelületeket kell esztergálni.
Ez úgy működik, hogy mindig a tengely felé haladva kell esztergálni, hogy a kottyanás ne okozzon gondot.
Vagyis nem elég csak végigkövetni a felületet, hanem lenagyolni rétegenként, majd minden egyes kúpot vagy ívet külön véglegesre esztergálni a megfelelő irányba.
CAMBAM alatt minden egyes elemi idomot külön is lehet kezelni és külön esztergálást lehet neki megadni, tehát tetszőleges részletességgel tudok belenyúlni a szerszámpálya optimalizálásba és még csak túl sokat nem is kell rajta tökölni.

s7manbs8

Ezt a CAMBAMot én már valamikor akartam próbálni,d e sose tetszett, már nem is tudom miért.

keri

Ha tudsz jobbat ne tartsad magadban :)

s7manbs8

Esztergához kódgeneráláshoz még én se találtam semmit eddig, bár olyan nagyon nem is kerestem.

s7manbs8

KBalázs

Ezt most gondolom magadra értetted..  
"Unaloműzésül rosszkavarás."

s7manbs8

Ha nagyon ráérsz, készítenél nekem egy ER11 befogót, egy 8-as szárra ráhúzható kellene, zsugor kötéssel menne rá, 7.98 legyen a furata, kösz. :)

keri

Ezt te használtad? Csak mert nem tűnik egyszerűbbnek :)

s7manbs8

Nem csak most keresgéltem egy kicsit.

Torro60

Szia elektron!
Tegnap olvastam egy beirásod,amiben azt irtad,hogy léptető motornál kuplungos meghajtással eléggé zajos a hajtás.(vagy valami hasonló csak nemtalálom.Lehet,hogy törölve lett?)Azt szeretném megkérdezni,hogy szervomotornál is ez igy van?