Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

sziasztok!
keresek egy videó konvertáló programot, a Movavi Video Suite 12 nagyon jó lenne de nem találok gyógyszert, tudna-e valaki segíteni?
köszönöm.

jani300

K1-es anyag biztos jobb lenne . De azt nehezebb "felismerni" :)
Köszönöm ! Ez nem egy bonyi , összetett dolog ,azt írja jó a víz is .
Elnézést a nem cnc-s témához kapcsolódó kérdésért  !

Karácsony Sándor

A Mach3 -nak van tekercselő screen-je is .Coil  winder.Kifejezetten szép Benny készítmény.lehet hogy jó lenne neked.http://www.machsupport.com/software/downloads-updates/screensets/" TARGET=_fnew>coil

nah5a9frh

Bekötöttem az encodert bekötési útmutatója szerint,az tökéletes,de van egy  bökkenő.Ha forgó jeladó funkcióra kapcsolom a ditron pozíciókijelzőt,(a felbontást tudom állítani 0-10000 ig) elmegy a számsor 360,0000 ig aztán átvált nullára,és a tizedes pont előrébb kerül egy nullával.Ha lineális funkcióba kapcsolom a tizedes pont jó helyen van,de  0,8-8-80 mm-t mér fordulatonként (ahogy a felbontást állítom 1mikrontó-2,5-5-10 mikronig,)Nekem 10mm kellene fordulatonként,mert az eszterga keresztorsójára szeretném felrakni.(5mm az orsó emelkedése)Találkozott már valaki hasonló problémával?(az encoder felbontása 2000/ford)

Motoros

Svejk valamikor tesztelte és feltúrbózta a kék szinű 3 tengelyes kínai vezérlőt (talán V type?)
Valamelyik topikban leírta részletesen mit kell tenni. Nem találom. Hátha valaki emlékszik merre van.

000000000

750w ac yaskawa servo egy 32x5 golyós
orsón(direkt hajtással) hiwin golyós kocsin
gördülő elemnek mekkora lehet maximum a súlya, ha
egy jó gyorsjáratot szeretnék (15m/min)

000000000

Tudod hogy ez így hülyeség ?
A tömeged szinte bármekkora lehet, ha van elég hosszod felgyorsítani az.
A maximum tömeget így meg a lineáris vezeték és a gépváz szabná meg amit képes még elviselni.  [#nevetes1]
Tehát valami konkrétumot tessék megadni gyorsulásra is.
Amúgy, ha nem vagyok indiszkrét minek 15 méter/perccel  levegőt szántani egy ekkora gépen?  
Mert a 32mm-es orsó és ez a kérdés nem egy kis könnyű valamire utal.

fektiforg

Eben az esetben kötött az encoder felbontása
pl. 500 encoder esetén álítsd 2.5 mikronra a felbontás,1250 encodernél pedig 1 mikronra. stb.

fektiforg

"500 encoder esetén" helyesen: 500 encoder felbontás esetén

fektiforg

Elhamarkodott volt a válaszom - Neked átmérőt kellene kijelezni, így pl.500 encoder pulzus esetén állítsd 5 mikronra a felbontást,1000 encoder pulzus esetén pedig állítsd 2.5 mikronra.

nah5a9frh

Elvileg a ROTARY üzemmódba korlátlan encoder  felbontást lehetne állítani,de 359,9999 után nullára vált.Ha átteszem "SZÖG" üzemmódra 359ཷ"99''' után vált nullára.Nem boldogulok vele!

Motoros

Kösz szépen, erre gondoltam.:))

ANTAL GÁBOR

szia ! sajnos a Ditron kijelzőt nem ismerem . Én Magi/ Svejk kijelzőt használok ( már 5 db ot építettem ) ott mindent be tudok állítani .

svejk

Hogy lehet ilyenekre emlékezni!??