Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Megnéztem az enyémet, amit anno Zeiss Karcsi bácsi gyárában készítettek és meg is kaptam a kérdésemre a választ, valószínűleg mégis kopik.

Legalább is gyanús, hogy csak a járatos méretek a mínuszosak.

Ráadásul az 5 és a 20 mm-es ki is esik a tűrésből, gondolom ezt jelenti a piros pötty.
Ezek után nem hiszem, hogy fogok tudni nyugodtan aludni!  :(   :)))

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/raporter.jpg" border=0>

andrasbsl

Üdvözlet az Uraknak. Egy kis segitség kellene. Szinte biztos hogy a 25mikro kondi a megoldás, de mi a 130 mikro?

http://kepfeltoltes.hu/140312/mot_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

VighLajos

Rabocsij= dolgozó
puszko... olvashatatlan= indítás, indító
25 uF működtető, és a 130 uF az indítókondi.

jani300

A kisebb az üzemi , a nagyobb az indító kondi .

andrasbsl

andrasbsl

Még valami. Nem vagyok nagyon penge ezekben az egyfázisú motorokban. Akkor ennél választhatok hogy üzemi kondenzátoros vagy indítókondenzátoros üzemmódban használom, vagy kettős kondenzátorú motorként is használhatom vagy kell használnom?

jani300

Nem választhatsz .
Az üzemi kondenzátor állandóan rajta kell hogy legyen . Az indító kondenzátor párhuzamosan van kötve az üzemivel egy nyitó nyomógombon vagy áramrelén keresztül . Tehát az indító kondenzátor áramkörét üzem közben meg kell szakítani . Csak addig üzemel míg felpörög a motor .  

jani300

Nagyon kell figyelni :(
A nyomógomb vagy áramrelé , NEM nyitó , hanem alaphelyzetben nyitott. Tehát addig zár míg nyomom (záró).

andrasbsl

Ez ok, ezt tudom. ugyanakkor a mellékelt kapcsolási rajz csak sima üzemi kondenzátoros bekötést ábrázol. Ezért sejlett fel bennem hogy az indítókondenzátort csak abban az esetben kell-lehet alkalmazni amikor nagyobb indítónyomatékra van szükség.

jani300

Ez így igaz ,ha elindul biztonsággal .
De mindenképp lehet alkalmazni az indító kondit .

andrasbsl

000000000

Rövid működés után ismét nem tudom elküldeni leveleimet.  

Most, azt írja ki a levelezőm: Spam küldés miatt korlátozva az én emilcímem.

Ezzel mit tudok kezdeni?

Kösz, ha segítesz.

wccm3su5c

Sziasztok.
Ma próbáltam először tapintóval X-Y irányú felezést. Sajnos csak részben sikeresen. Mert ha kisseb területen 2-300 mm , akkor hiba nélkül felez. De ha nagyobb  mondjuk 5-600 mm vagy nagyobb területet kívánok felezni, akkor az egyik irányban megtalálja és meg is érinti az élet, de a másik irányban anélkül hogy megérintené valahol megáll és "eljátsza" hogy megérintette. Így sajnos nem a tényleges felezés történik. Valakinek van valami ötlete? Esetleg van területi korlát a felezésnél? Előre is köszönöm a hasznos segítségeteket.
Attila.
Holnap majd készítek egy videót a jelenségről.

wm94bppdn

És nem igaz? Nem küldesz napi sok száz kéretlen reklámlevelet? ;-) Akkor valószínűleg szereztél egy trójait, ami ontja a spam leveleket a címlistád szerinti "áldozataidnak". akik közül talán valaki följelentett. Kérj meg egy szakembert, hogy pucolja ki a masinádat, és a továbbiakban tanusíts nagyobb elővigyázatosságot a böngészésben, levelezésben. Egy jó, rendszeresen frissített víruskereső is javallott.

MoparMan

gondolom T-online...
ÁSZF 5.2.2
http://www.telekom.hu/static/sw/download/Egyeni_internet_aszf_20140301.pdf

ha nem te voltál:
1. virus és egyéb malware irtás
2. cserélj postafiók jelszót