Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Azt olvastam, mindenki 29,16-ot számolt, deÉ

Ad egy, mi az az "oka"?
ed kettő, mitől lett jó  utána a 28,46?

Mert ugye Vetési75 tudott valamit...

y0tiy0xda

Van egy 8 csatornás relé kártya amit szeretnék róla működtetni. több féle programmal próbálkoztam már ,de mind csak d3-tól d7-ig vezérel.A D0-D1-D2 nem reagál semmire.Nem tudok rájönni miért.Ezért kérném a segítséget,hátha valaki tud rá valami megoldást.
Köszi.

000000000

Milyen op. rendszer alatt próbálkozol?

PSoft

Én,csak azt hittem,...nem találsz vissza a "kályhához":)

y0tiy0xda

000000000

Ezek alól nem tudod olyan simám kezelni az lpt-t.  
De lassan az egészet nem értem.
Te akarsz írni egy vezérlő progit, ami a reléidet ki-bekapcsolja?
Ehhez először elég neked 8 LED ellenállással sorba kötve, és ha ez már működik, akkor mehetsz tovább relézni.

y0tiy0xda

Nem én irok progit. időalapú napelemforgató vezérléséhez alkalmaznám a relés kártyát amit készen vettem. a program ami működtetné azt a netről töltöttem le.De több másfajta progival is próbálkoztam eredménytelenül.A lpt kimenet d0-d1-d2 lábak az alaplapon lévő aljzaton mérve,a földhöz képest +5v-on vannak állandóan.A d3-d7 vezérelhető.ha jól tudom az lpt port d0-d7 lábai használhatók kimenetként.

000000000

Van még 4 másik is.
A bekötések stimmelnek a 25 pólusú csatin?
D0: 2 láb
D1: 3 láb
D2: 4 láb
D3: 5 láb
D4: 6 láb
D5: 7 láb
D6: 8 láb
D7: 9 láb

y0tiy0xda

000000000

Akkor itt feladtam.
Ha több gépen kipróbáltad, és eza hiba, akkor a gyártóval, eladóval konzultáljál, nyilván már működnek ezek a cuccok máshol.

ANTAL GÁBOR

Nem számolási hiba lehetett hanem volt a rajzon egy mondjuk 0.35*45 fokos élletörés. A tervező arra klikkelt és a letörés ( kisebb átmérőjű méretét)  adta meg 29.16-2*0.35 = 28.16

Vetesi75

Mert az a 100mm kb. 2,5 mm-rel rövidebb.  
Gondolom az is egy részlet kiemelés nélküli rajz ezerszeresen másolt/faxolt példánya, amin már csak sejteni lehet, hogy mihez tartozik a méretsegédvonal...  :(

ANTAL GÁBOR

svejk

Kapizsgálom, akkor az "oka" a nagyító lehet? :)

Karácsony Sándor

Pl. Parmon progival LED+ellenállás a port ellenőrizhető .Közvetlenül a lpt potrba dugva .2db gép nem valószínű ,hogy egyformán rossz."A pc-men 2db-on is próbáltam,az LPT port D0,D1,D2-es kivezetésein mindig +5 volt van"