Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem jól számoltál mert 24 mm-re esik 7 mm kúp akkor 100mm:24mm=4,16666 ez szorozva 7=29.16mm vagy 7:24=0,29166 ez x 100mm =29,16.

Sz.József

Megerősítem Gábort...
Kiszámolva és kiszerkesztve is ugyan annyi...

Zozi

Hát most egy hét szünet, utána újra nekikezdek az ötletelésnek. Mindenesetre az x és y hajtások AC szervóit sikerült szépen belőni, mind terhelésre mind hangra tehát az első próbamarás után nemsoká lejön az első munkadarab is a gépről. Olyasmire tippelek, hogy a bemenet paraméterei is hibásan vannak dokumentálva és ő most nem feszültség hanem áram jelet vár... és erre ad ilyen fura reakciót.

nah5a9frh

Köszönöm szépen mindenkitől,már azt hittem bamba vagyok!

Vetesi75

CAD-es rajznál az élletöréshez méretezték be? :)

nah5a9frh

Megnéztem a rajzot okával,oda a pont! [#taps]

ag8iuddv9

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a mach3 darabszámot tud e számolni.Ha igen hol találom.

000000000

A Robsy vezérlőknél van ilyen ciklus utasítás, ahol megadhatod a sorozatgyártás darabszámát, végrehajtáskor pedig láthatod az éppen aktuálisat is.
Mach szerintem ezt direktbe nem tudja, mivel én is egyedi, különleges G kódként tettem bele a vezérlőmbe.

svejk

Tedd fel a kérdést a mach3 topicba, úgy rémlik, mintha valaki már megoldott volna a kérdést. Gondolom Béni lehetett. :)

ag8iuddv9

Köszönöm a gyors választ.

ag8iuddv9

y0tiy0xda

Üdv mesterek!  
Egy részemre megoldhatatlan kérdésem lenne,  
A pc-men 2db-on is próbáltam,az LPT port D0,D1,D2-es kivezetésein mindig +5 volt van.Nem reagálnak semmire.Hogyan lehet ezeket is működésre bírni,mint a D3-D7 portokat?Elvileg a D0-D7 portok kimenetként használhatóak.Várnám az infókat.  
Előre is köszi.

000000000

Mégis milyen programból akarod működésre bírni az LPT portot?

svejk

Avassatok már be mi is volt itt a lényeg!?

PSoft