Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Használd egészséggel, semmi baja nem lesz tőle.

sunraw

Sziasztok!
Van egy 14.4v-os akksim, amit ha töltőre teszek órák múlva sem lesz benne nagyobb feszültség, mint kb 7.5v. Mi lehet a hiba?

etc77f5nr

vcj505pr2

Egy 14,4V-os akku 10 volt alatt már erősen mélykisütött állapotban van.  
Ettől már komolyan károsodhat.
De nem kizárható a cellazárlat sem. A zárlatos  cella/cellák ugye nem vesznek fel töltést, csak simán vezetik az áramot, de az a 2,4V/cella kiesik az összes feszültségből.

wm94bppdn

Van egy tippem, nálam már többször működött de volt olyan is, hogy nem. A hibás cellát aránylag nagy (pl. 100 ohmos) ellenálláson, vagy 24 V 5 W-os teherautó izzón keresztül polaritáshelyesen tápra kapcsolom. A táp sarkaira minél nagyobb kondenzátort kötök (néhány tízezer mikró), hogy a rövid idejű terhelést szolgáltassa. Ezután az ellenállással / izzóval párhuzamosan egy néhány ezer mikrós kondit kapcsolgatok (közben kisütve), és az akku cellán feszültséget mérek. Egy, vagy több próba után a cella feszültsége hirtelen több tized voltra ugrik, ahogyan a belső rövidzár átégett. Ezt a cellát teljesen föl kell tölteni, és egy jó darabig az egész pakkot csepptölteni, hogy kiegyenlítődjék. Volt olyan is, hogy annak a cellának nagy lett az önkisülése, megismételtem a kezelést, és jó lett. Akkus csavarhúzó, villanyborotva, sövénytrimmelő...

000000000

Örülnék, ha ezt le is rajzolnád.
Szerintem más is.
Kösz!

keri

Klasszikus akku regenerátor. Rövid nagy áramú impulzusokkal letisztítja a szulfátos részt, ha szerencséd van.
Cellazárlatra nem jó.

http://www.panelectron.hu/akku_aktivator.html" TARGET=_fnew>Lehet is kapni készen.

keri

Ha jól számolom ~20másodpercenként rádurrant egy ~100Amperes, 1milisecundumos áramot.

000000000

Ez, nem ugyanaz a kettő.
Ilyenem, nekem is volt. Valahol van is, talán.  De, nem mondhatnám, sikeres darabnak.  
Legalábbis nálam.

keri

Amit leírt pedig szintén rövid, nagy impulzusokat állít elő.

Csodákra persze nem képes.

Ha neked nem kell megveszem tőled.
Van egy rakat akkum, ennyit megér hogy kipróbáljam.

Vetesi75

Ki kell dobálni a zárlatos cellákat belőle és még a maradékból összejön egy 7,2V-os pakk a "Gazdaságos" Rondy behajtóba. :)
"Üzemóra-hibás" laptop akksi-cellák nálam jól beváltak "új" belsőség építéséhez. Már azt sem nézem mifélék, csak összfeszültségre stimmeljen, meg egy csomagból származzanak. Ez utóbbi nézetem különben a "csúcskategóriás" töltő áramkörök tanulmányozása révén alakult ki - kár több energiát feccőlni beléjük.

bznc93pf5

HOLDJÁRÓ GÉP ÉPÍTÉSÉHEZ MUNKATÁRSAKAT KERESEK!

bznc93pf5

vagy inkább MARSJÁRÓ gépet!

bznc93pf5

vagy inkább mindkettő

bznc93pf5

alacsony költségvetésű! ezért adakozók jelentkezését is várom!