Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Pendrive vagy memóriakártya?  
Mind a kettönél jelentkezik  .
A könyvtárban neteztem 4 éven keresztül , most van othon mikrohullámu kapcsolatom , de a probléma kb 1/2 éves , ezidö alatt elfogyott az összes memoria kártyám és pendrivém .

3vv2btrhv

Tehát keresek virusirtot ami megszünteti ezt a férget !!  
Tehát virusirtot javasoljatok !!

keri

NOD amúgy jelzi, csak nem tudod leszedni?

Az a baj hogy rég foglalkoztam ezzel is, engem valahogy elkerülnek a vírusok, szakmailag meg már nem ebben dolgozok, de úgy látnék neki, hogy kiveszem a winyót és egy olyan gépre rádugom, amin van megfelelő frissített védelem.
Tehát lényeg hogy ne a fertőzöttről bootolj.

Lehet valami linuxos liveCD-ről is indítani, amin van frissíthető víruskereső. Vannak direkt a windows javítására is ilyenek. Asszem a Hirens Boot CD elég jó volt, de majd Béni megmondja.

3vv2btrhv

a nod -tol a gépem lefagyott , töbszöri probálkozás után feladtam és töröltem .  
Win7 - 32 bit legális vásárolt .

keri

A menőbb vírusok megakadályozzák a víruskeresők működését.
Ezért is kellene megbízható helyről bootolva leirtani, mert ez csak így kerülhető meg.

w987wzmm

Tehát van egy Win7-es géped, ami mindent megfertőz? Javasolnám a formatálást és újratelepítését.
Vagy egy másik géppel átnézetni a vinyódat.
De inkább tölts le egy LinuxCNC-t, ha már CNC topik. Azzal megtudnád formázni a hibás adathordozóid.
Érdemes lenne kipróbálnod.  

www.linuxcnc.org/iso/ubuntu-10.04-linuxcnc3-i386.iso

Ne használj vírusirtót, ha nem frissíted, akár az is segíthet a vírus elterjedésében. Feleslegesen ráolvas minden adatodra és végigfertőz mindent.

jani300

Üdv!
Segítséget kérnék . Ma hozzájutottam bontott régi ipari léptető vezérlőkhöz .  L6203 ick a meghajtók  4db .Egyenlőre annyit kérdeznék ,érdemes e ezekkel kísérletezni ?

jani300

Azt nem írtam hogy egy 1,5Nm Wexta motort vezérelnek a 4db L6203-mal ,az egytengelyes meghajtók . L297 vezérli  ,tehát ez legalább step-dir lehet . Legalább 10 éves technika , talán még vissza is bogarászom , a bemenő jelek helyét .

keri

Miért ne lenne jó?
Mikrolépést ugyan nem tud, de amúgy korrekt meghajtónak tűnik, áramszabályzással.

Ha nem neked kell megépíteni vele az áramkört akkor alap dolgokra jó.

jani300

Komplett gépből bontottam . Valami dos programmal mehetett kislemezről . Nagyon jó kábelei vannak a motorokhoz  is . De csak a vezérlő kártyákat tudtam kimenteni , a hat napos pihentetés miatt .
(Többször rám szóltak muszáj volt meghallani .) Itthon nézegetem ,jónak tűnik ,nem Kínai .

Béni

Mitől vagy biztos a vírus létében?
(Ha mégis az lenne a ludas, akkor az eszközeid szinte biztosan helyrehozhatóak ...)

Mellesleg, ha a NOD lefagyasztotta a géped, akkor ott egyéb gubancok is vannak.

ygzhw8kag

Sziasztok
Van két ilyenenem: http://www.ebay.de/itm/251236331636?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649  , ismeri e valaki? Illetve  hogy kell bekötni?

besirkyjh

Szia

Ez csak a vége és még nem tudja a step-dir fogadást .
Elé kel tenni egy meghajtot pl a párját : L297 és akkor tudod használni pl a Mach3-hoz .
Ezt a 298-at csak olyan elektronikával tudod most meghajtani aminek A-B-C-D kimenete van pl : arduino ( egyébbként ahhoz is készült ) .

ggdr57dg

Teljesen jó eszközök, egész és fél lépéses üzemmódra tervezve. Én is ilyet akartam építeni (van is néhány ezekből az IC-kből otthon) de másfelé kanyarodott az élet.
http://www.uni-kl.de/elektronik-lager/419182" TARGET=_fnew>L297 adatlap. L6203-ból 2db. kell az L297 mellé, de nagyobb motort tud kezelni, mint az L298. Lásd a másfél Nm Vexták.