Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sanka74

Elírtam, valóban, azok az értékek vannak beírva a motor tuningba, bocs érte neked is. A léptető vezérlő 16-od microstepre van állítva, a léptető motor 400 fokos, az áttétel pedig 60. A többi érték jó.

sanka74

Így emlékezetből, fel van a helyszínen minden írva.

000000000

Sziasztok, Használ valaki Roland Camm2-? Nekem nem működik a fill, hátha tud valaki segíteni, béna vagyok...

000000000

ui.: WXP nem, W98-on működik

000000000

Sziasztok. Kellene csinálnom egy műanyag kenéssel készülő elemet/elemeket. Hogyan álljak neki? Mi a technológiája? Hol lehet beszerezni hozzá az anyagot? Ha ajtó is lenne benne akkor jól megtapad rajta a zsanér/anya stb??
Nagy elem lenne, de olyan minőségűnek kellene kívülről lennie mint egy mobil. Vagyis fényes laminátos... Köszönöm előre is ha valaki tud benne segíteni.

000000000

Sziasztok.
Szeretnék kis segítséget kérni. Lenne 3db AVR-em, (Attiny2313) amit szeretnék feltölteni programmal, az SMC vezérlőmhöz. Programozással van gondom, próbáltam már nem egy programozóval, de egyik se akarta az igazat.
Szóval olyas valaki jelentkezését várnám, aki tudna nekem párat programozni.
Előre is köszönöm az illető segítségét!

jv7pu3a5p

Hogy vannak rajta a programozó lábak kivezetve? Szabvány szerint vagy valami egyéni kiosztás?
Egyébként megcsinálom Neked. Kell egy hex file, meg fuse bit beállítások.
Ha nem szabvány szerint vannak kivezetve a progi lábak akkor megmondom, hogyan kéne kidrótozni, hogy tudj átalakítót csinálni.

keri

Üvegszálast műgyantát akarsz csinálni?

Akkor ott a sablon minőségén múlik a külső felület.
Műgyantát kiválóan lehet ragasztani műgyantával.

novia.hu oldalon kapsz mindenféle alapanyagot.

pbalazs

Fehérváron én is tudok segíteni.

000000000

Igen azt szerettem volna, de úgy hogy a külső része szép vagyis nem látszik rajta az üvegszál borda.
Köszönöm az infót, rá is fekszek a témára.

keri

Ez úgy működik, hogy a negatív sablon belseje tükörfényes. Ebbe belefújsz formaleválasztót, majd a külső lakkot, és erre műgyantát, üvegszálat, majd impregnálod az üvegszálat. Ha akarod vákuummal is laminálhatod, de ha csak simán megtunkolod/görgőzöd, hogy átitassa az üvegszálat a műgyanta az is jó eredményt ad. Pl. a csónakok, kenuk, szörfdeszkák is így készülnek.

A laminálással növekszik a szilárdság, és csökken a súly, de nem létkérdés.

Az igazán szép karbon felületeknél is létkérdés a jó sablon, de ott utólag még felcsiszolják és lakkozzák a készterméket...de egy szép lakkozáshoz azért nem árt egy profi autófényező szaktudás, ha nincs egy fényezőkamrád, akkor házilag leginkább rontani tudsz rajta.

Ebben a munkában a sablon a legnagyobb kihívás, de a jó sablon csak széria munkánál éri meg.

Ha egyedileg gyártod, dolgozhatsz rossz minőségű pl. primitív hab sablonnal is, ilyenkor ronda lesz a felület, és az autófényezésnél bevált módszerekkel javíthatod a felületet, és fényezheted véglegesre.

bznc93pf5

látom ehhez is értesz![#eljen]

besirkyjh

Szia Keri

Pontosan ugy ahogy mondod !!

Ezzel a monszerrel csináltuk a roulette tálcáinkat a Pola kajak-nál , hihetetlen volt számomra hogy a készterméket vettük ki a sablonbol .Olyan volt a minösége hogy gyakorlatilag csak a leválasztobol visszamaradt anygot kellett eltávolitani sima ronggyal vegyszer mentesen .
Gyönyörü dolgokat csináltak igy !

http://www.polakajak.hu/" TARGET=_fnew>Pola

bznc93pf5

én betonelemekhez öntőformákat készítettem így, sőt még most is ha van időm és megrendelésem

bznc93pf5

a gipszelemekhez meg szilikongumiból szinte ugyan így csak más anyagból