Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Révész Richárd

besirkyjh

Sziasztok

Nálatok müködik az ebay.hu ?

Nem különösen lényeg , csak ár különbséget akartam nézni és mindig az ebay.com jön fel helyette pedig még az elözményeket is töröltem .

guliver83

Szia!

Itt sem megy!!!
 [#falbav]
Pedig összeszedtem egy pár dolgot amit meg kellene venni és már meg sem nyitja az oldalt csak annyit csinál, hogy ebay.com

vp7zyumus

nem megy itt se ne küzdj majd helyre jön

besirkyjh

Szia  

Küzdjön vele aki kitalálta :)) ( hogy nem árulhatunk rajta )  

Köszönöm

besirkyjh

Szia

Ne mérgelödj e miatt :)   ( csináld a sablont ) .

000000000

Szerintem aki Ebay-en akar árulni, az áruljon az Ebay.com-on, kizárva a magyar címeket.
Fizetőkképesebbek külföldön, kevesebbet sz@roznak, másrészt az angol nyelvű ebay.com és PayPal.com kombó feladja a leckét azoknak, akik a 3-5 ezrest vizslatják adó szempontból, mert a milliárdos lenyúlások vizsgálatához kevesek.
Ha értitek amit mondok. [#vigyor][#vigyor][#vigyor]
Ugyanez vonatkozik vásárlásra, vám és ÁFA miatt.
Ha neked kicsit kényelmetlen, ha nem anyanyelveden intézed, akkor nekik is.
Ez nem baj.

sanka74

Sziasztok! Beteszem ide is, itt többen olvassák.
Adott még mindig a forgatós cnc marógép, léptetőmotorral. 3D-ben megy szépen, semmi baj, csak a forgatóval gond.
Van amikor megy szépen, és vannak programok, amiknél téveszt a forgató, ugrik. Megnéztem, mindig pont ugyan annál a sornál, az egyiknél pont ennél csinálja:

N440 A-180 Y120.234 Z-56.349
N450 A180 Y120.234 Z-56.342

Tehát akkor amikor a forgató irányt vált, és a Z emelkedik 7 ezred mm-t. Ha átírom a 56.342-t 56.4-re, akkor nem csinálja. Már átállítottam a forgató és a Z tengely felbontását, a Z 520 lépés/mm, az A 533.33333 lépés/360 fok. Kipróbáltam a Béni féle stressz tesztet, azt minden gond és ugrálás nélkül csinálja, gyönyörűen muzsikál a gép közben, ezúton is köszönet érte Béni mesternek! Mi lehet a gond? Az ASP...ban nem tudom beállítani hogy ne ilyen finom mozgások legyenek, csak a smootolással, azt viszont használtam.

000000000

Miért nem használsz szabványos tengelykódokat (X, Z, C), ha már forgatóval dolgozol?
Az 533.33/360 fok felbontás nem elírás? Ugyanis ez egy fokra vetítve túl durva felbontás lenne.

sanka74

Nem elírás sajnos. Ennyire jön ki az áttételek miatt, megszámoltam a fogaskerekek fogait, mert a kínai nem jól állította be, meg a manuálban sem volt  benne. Az Asp..csak A tengelyt ismer, meg a mach is.

sanka74

Ezzel a felbontással a forgatónak sima hangja van, ha lejjebb veszem a microstep-eket, akkor zajosabb meg durvább járása van, próbáltam már.

000000000

Érdekes ...., ezek szerint ~1.4815 step/fok a forgatód felbontása?  
Hogy jön ez ki? Légyszi írd már le, motortól elindulva tokmányig a kinematikai láncot áttételi aránnyal.

svejk

Ne beszélj már hülyeséget, 533,33 lépés/ 1 fok lesz az és nem /1 fordulat.    

Ezt az 533,33-at kellett beírnod a mach3 motor tuningjába ugye?

sanka74

Igen, valóban így van. 533.33333/1 fok. Valóban elírtam, bocs,és köszi a javítást. nem 360, az hülyeség. Honnan jött, amikor a z-nél meg jól írtam...[#falbav][#falbav][#falbav][#falbav]