Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Igen tudom , hogy a formatálás a megoldás , de a David_laser progi miatt most nem tudom megtenni .
Nyaralnak a Davidisok , nem tudok uj regisztri kodot kérni .

jani300

E.geenen electronik made in germany felirat van a panelon ,de semmi eredményt nem adott gugli evvel kapcsolatban . 2db L297 és 4DB L6203 van a végfok panelon , gondolom párhuzamosítva valami módon . Ismc-lk1/2-b a vezérlő típusa , nem lenne rossz róla adatlap , de nekem nem sikerült találni .

besirkyjh

Szia  

Kicsit becsapos a 6203 mert a két IC pont annyit tud mint két 298-as :) (csak a 298 sokkal olcsobb ) .

jani300

Köszönöm a segítségét ,mindenkinek !

ggdr57dg

És valóban :-) De azt hiszem, az L298-ból csak 1 kell, mert duál full bridge, vagyis 1db. L298 tud kétszer annyit, mint 2db. L6203 :-) Ha jól értem az adatlapot.

Nekem annyira nem volt drága az IC, mert egy tizen-akárhány darabot tartalmazó L297 - L6203 összeállítástú, valamilyen használt ipari vezérlőt vettem bontásra. Topic társunktól vettem, elvileg működő képesek, még ha bontáskor tönkre is teszek néhányat, akkor is csak párszáz Forintba van egy motor meghajtása. Neki is álltam, de ez a projekt is parkolópályán van már több, mint egy éve.

De Jani300 vezérlőjénél csak ki kell ókumlálni a csatlakozókat, és (elvileg) mehet is.

jani300

Ma újból nézegettem a gépet , és úgy tűnik mégis 2db motort vezérel egy panel . Nem lehet még bontogatni :(

besirkyjh

Jol mondod a 298 full és a 6203 oedig csak fél hid de a 298 csak fele akkora teljesitményü ( fázisokra ) mint a 6203 !

Egyébbként érdemes velük ( 297+298 vagy 297+6203 ) foglalkozni mert a félépés nagyon sok helyre elég pl: 4mm-es emelkedésü orsomál is még 0,01mm direktben a felbontása .Nagyon bizonságos IC-k ( bár a 297 bemenete nyügös ) és stabilan tudnak dolgozni még akkor is ha nincs rajtuk gyárilag pihentetö áram álliási lehetöség .Vagy épp ezért is jok ?  

keri

Ez a bosszantó, hónapokig kerülgettünk egy leégett 10kW-os 30baros scroll kompresszort, mígnem hazavittem, ha már úgy sem kell senkinek, másnap jönnek, hogy le kéne adni mert veszélyes hulladék. Anyád :)
Pedig már kitaláltam hogy újra tekercseltetem és lesz belőle hőszivattyú házfűtésre, erre idióta bürokratáknak eszébe jutott bedaráltatni.

besirkyjh

Ha két 6204 van rajtuk akkor a két motort hajt de azok fizikai ( soros vagy páthuzamos ) kapcsolatban vannak egymással .Vagy 2db DC motor van rajta :) ( nem vicc )

besirkyjh

jani300

Hát , nem tudom , minden duplán van , az állítási lehetőségek is külön vannak . Mindha két tengelyes lenne. De a mechanika miatt működhettek egyszerre . Nem fémipari gép volt . Lesz mit bogarászni rajta , ha ráérek .  
Keri ! Méhben van ,csak a várakozási idő miatt nem engedik bontani . De mire letelik lehet elfogy :(

000000000

Sziasztok aki az eszterga hajtóművekben othon van az segitsen már! Van egy E2N -es hajtómű amit modellezek és két alkatrészről nem tudom micsoda,  mi a nevük ! teszek be róluk 3d képet

http://kepfeltoltes.hu/131114/82_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/131114/81_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

svejk

Mozilla böngésző....
Hol a túróban lehet beállítani, hogy ha rákattintok egy PDF-re akkor ne mentse le automatikusan a winyóra, hanem csak nyissa meg.

Csak azt találtam meg a beállítások közt hogy rákérdezzen-e a mentés helyére.

Révész Richárd

Nem vagyok guru de szerintem beállítások>alkalmazások ott rákattintasz az ADOBE-ra és ki tudod választani, hogy mit csináljon.