Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Építgetek egy szerszámélező köszörűt. Befogónak egy levegő csapágyazású hengert tervezek. Szereztem egy 50-es hidraulika rudat. Leszabtam, kifúrtam. Nemsokára megy egy mk4 kúp az elejébe.
Most kellene egy hüvely hozzá. A netet bogarászva statikus légcsapágy témában eddig csak egész ijesztő csapágyhézag adatokat találtam. Pár mikronos hézagokról írnak, ami kivitelezhetetlennek tűnik. Ugyanakkor első ránézésre a rés mérettől leginkább a légfogyasztás függ. Szóval tényleg ilyen szűk a tűrés? Épített már valaki ilyen eszközt? Tapasztalatok?

sanka74

Sziasztok! CNC forgatós probléma: megy a gép, de amint a Toolpath menüben beállítom a megjelenést, hogy a forgás test látszódjon, meg engedélyezem a forgatást, akkor van olyan program aminél letilt a mach már a program betöltésekor. Mi lehet ennek az oka? Nem tudja kijelezni is meg vezérelni is egyszerre??

xfg6v697j

Ilyet még nem láttam.
Mepróbálnék egy ilyen kódot beolvasrtatni.
Volt valami hibaüzenet?

sanka74

Nem volt semmi hibaüzenet, csak ki resetelt. Amikor tegnap forgattam a képernyőt, hogy jól látható legyen benne a szerszámpálya, akkor is letiltott, de reset után elindult rendben. Ha minden jól megy elküldik a kódot és elküldöm ha gondolod. Köszi a segítséget.

besirkyjh

Szia  

Igen ez egy tipikus jelenség , kiesebb eröforrásu és nagyon sok sorral rendelkezö G kodoknál .
A képernyöt ( maropálya követö ) ilyenkor ki lehet kapcsolni és akkor lefut hibátlanul .
Ha elötte leszimulálod a kodot utánna már ugy sem lémyeges hogy lásd merre jár a marofej .
Nekem egy RD ramos masinám van SP2-vel és néha itt is elöfordul hogy le " resettel" a masina pedig csak demozni használom a gépet .

besirkyjh

Kisebb eröforrásu PC-nél és ...

Javitás , Bocs

sanka74

Köszi szépen a tanácsot! A képernyőt a toolpath menüben tudom kikapcsolni?

besirkyjh

Hát azt nem tudom .

Legyen ez a kihivás számodra :))
 Biztos tudja valaki !

sanka74

Igen, az összes pipát ki kell venni, és nem rajzolja ki. Egyet hagytam benne a tools-t, hogy mutassa a tengelyek mozgását. És ez volt a probléma, a laptopon is kiresetelt ha mozgattam a képernyőt, kikapcsolva meg nem....Köszi a tanácsot.

Béni

Diagnostics - ToolPath On/Off
Vagy teszel egy gombot akármelyik lapra.
(OEM kódja: 132)

lari

Azt, hogy forgástest látszódjon, pontosan hol is lehet bekapcsolni?

sanka74

Config menü, toolpath-ban lehet állítani, a négyzetekben lévő pipákkal lehet állítani a megjelenést. Béni köszönöm szépen.

lari

kzoli

Sziasztok!
Hozzám került egy laptop, amihez nem adtak adapter. A laptopnak 19V 3.16A kell. De nekem van itthon egy 20V 3.25A-es adapterem. Ha jól tudom az áramerősség nem baj, ha több picit, attól még nem lesz baja. De mi a helyzet a feszültséggel? Egy gyors próba erejéig kipróbáltam vele a laptopot és működött, de tartósan nem mertem használni. Mi a véleményetek róla?

keri

Használhatod nyugodtan.