Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Oké, azért köszönöm!

svejk

Segítség, elakadtam!

Hogy is kell tovább szétszedni a http://kepfeltoltes.hu/view/131015/CIMG2042_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>képen látható preci tokmányt?.
Rhöm a márka, hogy kell kivenni a forgó agyat belőle?

svejk

Megvan!  
Tovább fúrtam a "lazító" furatot és szépen kipörgettem a golyókat, de hogy kell vajon szakszerűen?

wcsxp0uxa

Nincs ezzel semmi gond.
Én nem tartom ettől gagyinak a pic-et.
Csak mivel nem "huzalozott" ezért nem hardveres.
Csak ,hogy miért nem gagyi:
Nem is rég valaki csinált X32-vel nagy memória művelet igényű fejlesztést , itt a fórumon beszélgettünk róla.(bár az Advenced Risc Architektúrát nem ismerem)
A pic 16 a benne lévő DMA miatt sokkal jobb választás lett volna.

wcsxp0uxa

wcsxp0uxa

visszaszívom a példát ,ki gondolta ,hogy a 8bites atmelbe alapból benne van. DMAC - Direct memory access controller

keri

Csinálj jobbat ha nem tetszik :)

000000000

Külön nem igazán láttam ilyen 8 magos mikrokontrollert csak fejlesztői rendszerben.
A QuickStart 6000Ft környékén van.
https://shop.chipcad.hu/Welcome/Default.aspx?scenarioID=301&StockCode=PAR287#TabControl-2" TARGET=_fnew>ChipCAD-nél lehet kapni ITT A LINK !
Viszont eddig az volt a bajod hogy nincs, most meg az hogy drága ?  
Nem vagy kicsit telhetetlen ???    [#hehe]

000000000

Hoppá, ugyan itt találtam csak mikrokontrollert is 1890Ft-os áron :)
Akkor nem is 8x ár [#crazya]
https://shop.chipcad.hu/Welcome/Default.aspx?scenarioID=360&search=P8X32A&searchShowSaldo=false&type=0" TARGET=_fnew>ChipCAD Link P8X32A

x4rhew5r3

A mikroprocesszor és a mikrokontroller között az a különbség, hogy a mikrokontrollerben vannak hardverben megépített perifériák. Így például a számlálók is ilyenek. Az xmegában a 32 MHz-es CPU magtól függetlenül képesek 4-szeres, 128 MHz-es órajellel működni. Ez nem mikroprogramozott, olyan mintha a tokon kívül összeraknánk hagyományos elemekből valami céláramkört, például enkóder jeleit feldolgozó quadratura dekódert. A beépítettnek ezzel szemben az az előnye, hogy nem kell sok lábon beolvasni a számláló értékét, egy belső buszon zajlik a kommunikáció a periféria és a CPU között. Nem beszélve arról, hogy ezek a számlálók kicsit összetettebbek egy külső céláramkörnél, mert mindenféle üzemmódra lehet őket konfigurálni (pwm, programozható holtidő a hídmeghajtáshoz, impulzus szélesség mérés, stb...).

Szerény véleményem szerint semmivel sem rosszabbak, mint a külső eszközök, a kis méretek miatt zavarérzéketlenségük még jobb is lehet. Nem kell tőlük idegenkedni:)

svejk

Hát, így páratlanul nem tudom használni, ha meg veszek hozzá akkor mindegy hogy egyet vagy kettőt.
De azért ki ne söpörd :)

adamant

Tiszteletem!  

Egy kis segítségre szorultam lenne egy matec-hv-30 as csoda masina amit össze szeretnénk kötni egy PC-vel van is rajta egy soros port és az lenne a kérdés hogy milyen program kell ahhoz hogy tudjanak komunikálni egymással??  
A másik hogy sajna még az eredeti kijelzője van benne és be van égve és ki kellene cserélni olyan lehetséges hogy egy külső LCD monitort rákötünk?  

Bármilyen ötlet nagyon jól jönne  

Előre is köszönöm!!!

svejk

http://www.cimco.com/" TARGET=_fnew>A Cimco-k közt nézelődj.
De vannak egyszerűbb DNC rendszerek.
A soros port "szabványos". de a gépkönyv a mérvadó.

A monitor csere esélytelen, majdnem mind egy érdekes ipari szabvány, azon belül sok alváltozat.
Kínából tudsz rendelni hozzá vagy gépspecifikusan kb. 100 ezerért, komlett LCD-t amit csak be kell tenne a régi hélyére vagy venni kell egy video konvertert, 45 ezerért, ehhez ezután már bármelyik VGA, SVGA LCD monitor csatlakoztatható.

adamant

Köszi az infókat!

videó konverterről nem lenne egy linked?? vagy hogy merre keresgéljek??

9hpa53xy

Helló! Köszi, szuper lenne, de sajnos outdated, nem tudok már ilyet venni :(